Snelheid van je website (Websitemaker)

 Een van de speerpunten van de nieuwe Websitemaker editor is de optimalisatie van de snelheid van je website. Om direct je website te optimaliseren hoef je alleen je website te openen in de nieuwe editor en de site eens opnieuw te publiceren. Dat doe je zo:

  1. Log in op jouw Websitemaker via MijnAccount.
  2. Klik rechts bovenin op de knop ‘publiceren’.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook nog wel wat doen aan de optimalisatie. Voor mobiel is het bijvoorbeeld belangrijk dat de content "boven de vouw" direct zichtbaar is. Gebruik dus op mobiel geen grote banner, maar laat direct de content zien. Dit kun je in de Websitemaker heel gemakkelijk instellen door aan te geven dat de banner niet zichtbaar is op mobiel. Hiermee zal je website op mobiel al een stuk beter scoren.


Waarom is een snelle website belangrijk?

  • Beter vindbaar in Google. Je komt zo hoger in de Google zoekresultaten terecht. Zeker als je website snel op mobiel en tablet laadt.
  • Meer verkoop. Wist je dat de gemiddelde website zo’n 10 seconde nodig heeft om te laden? Elke extra seconde, kost gemiddeld zo’n 7% conversie.
  • Meer betrokkenheid. Bezoekers besteden zo’n 70% meer tijd en bekijken zo’n 60% meer pagina’s op websites die snel laden.

Was dit artikel nuttig?