Veelgestelde vragen Website op maat

Wat houdt Website op maat precies in?

Bij Website op maat wordt de complete website voor je gemaakt én onderhouden. Je laat je wensen weten, levert de content aan en wij doen de rest. Je hoeft ook zelf niet aan de slag met updates en veiligheidsinstellingen. Dat doen wij voor je. De gehele looptijd.

Waaruit bestaat jullie team?
Elke Website op maat maken we met minimaal drie specialisten: een tekstschrijver, een vormgever en een webbouwer.

Wat doen jullie niet voor mij?
Jouw website helemaal  vanaf nul verzinnen. Jij levert de (eerste) input aan en wij gaan daarmee aan het werk. We herschrijven jouw teksten wanneer nodig, gaan op zoek naar passende afbeeldingen aan de hand van jouw voorbeelden. Maar het eerste begin/de eerste gedachte zal je zelf moeten aangeven.

Wat kan ik zelf doen?

Teksten en afbeeldingen aanleveren en aangeven wat je wensen zijn. Je mag ook voorbeelden meesturen van wat jij mooi vindt. Dit kunnen we dan gebruiken als inspiratie.

Hoe onderhoud ik mijn site?

Wij onderhouden je website. Wil je iets gewijzigd hebben aan je website? Laat het weten en wij passen dit voor je aan. Zolang je abonnement loopt kun je hier gebruik van maken. Je hoeft dus ook nooit zorgen te maken dat je iets op je website “kapot” maakt. Dit is kosteloos (zit inbegrepen in je abonnement). Bij oplevering zitten 2 correctierondes. Na oplevering zijn de aanpassingen dus onderdeel van de Support.

Hoeveel pagina’s krijg ik?
Een Website op maat kan uit wel 10 pagina’s bestaan. De meeste concurrenten geven je 3 pagina’s en laten je bijbetalen voor elke extra pagina. Bij Website op maat krijg je tot 10 pagina’s zonder bij te betalen.

Welke content moet ik aanleveren?

Alles wat je op je website wilt hebben. Dus dat zijn natuurlijk alle teksten en afbeeldingen. Heb je zelf geen afbeeldingen? Dan gebruiken we hier stockfoto’s voor. Een stockfoto is een foto die een fotograaf via een stockbureau (beeldbank) aanbiedt. De foto is niet exclusief en kan door meerdere partijen worden gebruikt.

Hoe lever ik mijn content aan?

Je ontvangt hiervoor een link naar een webpagina met een formulier. Via deze webpagina kun je alle informatie laten weten en je eigen content uploaden.

Kan ik zelf aanpassingen aan mijn website doen of moet dat altijd via jullie?

Je kunt zelf eenvoudig simpele aanpassingen doen aan je site (plaatjes aanpassen, tekst aanpassen). Wil je grotere aanpassingen doen (de stijl van je site) dan staat ons team voor je klaar!

Wat kost een website op maat?

De website op maat kost eenmalig 499,- Daarna betaal je hier 45,- per maand voor.
De jaarlijkse kosten voor je domeinnaam komen hier nog bij en zijn afhankelijk van de domeinnaam extensie.

Zijn er nog bijkomende kosten waar ik rekening mee moet houden?

Nee. Alle kosten zijn bij deze prijs inbegrepen. Dus dit zijn de kosten voor de hosting, e-mailadressen en een SSL certificaat. Dus geen verrassingen achteraf.
Let wel op: kosten voor de domeinnaam vallen hier buiten.

Schrijven jullie ook mijn teksten, of redigeren jullie die?

Nee. Wij schrijven niet jouw teksten. Maar zullen wel jouw teksten redigeren/lekker leesbaar maken. Dus je moet zelf wel iets aangeven en wij zullen dat verder verder aanpassen.

Kan ik zelf stockfoto’s ergens bekijken voor gebruik op de website?

Er zijn diverse beeldbanken te vinden waar je zelf je foto’s vandaan kunt halen. Deze kun je zelf aanleveren. Hierin ben je helemaal vrij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aangeleverde foto’s en de rechten op deze foto’s. Bij de beeldbanken wordt precies aangegeven wat je wel en niet mag met de foto’s. Dus let hier goed op voordat je deze foto’s aanlevert.

Regelen jullie ook mijn SEO?

De website is volledig geoptimaliseerd voor SEO. Dit houd in dat de zoekmachines geen moeite hebben om de informatie uit jouw website uit te lezen en op te nemen in de zoekmachines. Wij zorgen voor de gebruiksvriendelijkheid van de website, hoe vertrouwd en professioneel de website overkomt, hoe snel de website is en hoe leesbaar (en scanbaar) de tekst is. De inhoud van de teksten zullen wij  samen met jou optimaliseren.

Wordt Google Analytics gekoppeld en/of een account hiervoor aangemaakt?

Je kunt zelf bij Google een gratis account aanmaken. Dit kun je doen via https://accounts.google.com/SignUp
Als je een account hebt kun je je via https://analytics.google.com/ aanmelden voor Google Analytics. De code die je voor Analytics nodig hebt kun je aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan voor dat deze in je pagina wordt opgenomen. Via Google Analytics kun je dan vervolgens alle statistieken van je website bijhouden zoals het aantal bezoekers en welke pagina’s van je website worden bezocht.

Wat zijn de voordelen van een Website op Maat? / Waarom kiezen voor een website op maat?

Heb jij een goed idee maar kijk je op tegen het bouwen van een website? Dat is helemaal niet gek, want een website bouwen is niet altijd even makkelijk. Met Website op maat van Mijndomein nemen wij alles voor jou uit handen. Wij ontwerpen en bouwen jouw website precies zoals jij dat wilt. Gedaan door echte professionals die weten waar ze over praten. Zo kan jij je bezighouden met dingen waar je écht goed in bent.

Kan ik mijn site “meenemen” als ik wil verhuizen?
Je site is gekoppeld aan een domeinnaam met een websitemaker pakket. Deze software staat op onze server en kan niet worden meegenomen. We kunnen wel een export maken van je website en deze kun je meenemen naar een andere provider. De software om de website bij te werken zit hier dus niet bij.

Is er een minimale contractperiode?

Ja, de minimale contractperiode is 12 maanden. Hierna is het maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Kunnen jullie ook een webshop maken?
Op dit moment bieden wij dit nog niet aan, maar in de toekomst zal dit wellicht wel tot de mogelijkheden behoren.
Je kan wel zelf een webwinkel maken met de mijndomeinwebwinkel.

Worden mijn social media kanalen geïntegreerd/gekoppeld?

We kunnen koppelingen naar je socialmedia kanalen toevoegen aan je website. Dit is geen enkel probleem. Als je zelf de juiste links naar deze kanalen aanlevert wordt dit verwerkt in je website op maat. Er worden dan icoontjes op je website geplaatst met een link naar het betreffende kanaal.

Er is ook een mogelijkheid om knoppen toe te voegen zodat de bezoekers de pagina kunnen delen via hun eigen socialmedia kanalen.

Jouw eigen Twitterfeed aan je site toe laten voegen is ook mogelijk.

Wordt mijn website responsive?

Ja, jouw website is volledig responsive. Tegenwoordig worden websites bekeken op allerlei apparaten. Het is daarom belangrijk dat jouw website ook goed zichtbaar is op tablet en mobiel. Doordat wij gebruik maken van modern en responsive design wordt jouw website optimaal weergegeven op deze apparaten.

Worden er ook backups gemaakt?

Ja. Hier hoef je je geen zorgen om te maken. Er worden automatisch backups gemaakt van jouw websites. Ook dit valt onder de service van Website op maat.

Is de website compatibel met alle browsers?

Ja. Nou ja, ALLE browsers is natuurlijk onmogelijk. Verouderde browsers kunnen natuurlijk niet worden ondersteund. Maar op alle moderne browsers die redelijk up-to-date zijn zal je website normaal functioneren. Mocht je er achter komen dat de website op een bepaalde browser toch niet helemaal goed werkt, geef dit dan gelijk door. Wij kijken dan wat er precies aan de hand is en proberen dit probleem dan te verhelpen als dit mogelijk is.

Wordt mijn website beveiligd met een SSL certificaat? Wat is SSL of HTTPS eigenlijk?

Ja. Jouw website wordt voorzien van een SSL certificaat waardoor jouw website via een beveiligde verbinding te benaderen is.

SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, niet aangepast kan worden. Als website eigenaar wil je 100% zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een must.

(bron: https://www.networking4all.com/nl/ssl+certificaten/wat+is+ssl/)

Hoe lang duurt het voordat mijn website op maat klaar is?

We streven ernaar om dit binnen 14 werkdagen op te leveren. Maar dit is natuurlijk van verschillende factoren afhankelijk. Als je alle gegevens zo snel mogelijk aanlevert, dan hoeft er geen vertraging op te treden in het proces. Als alles loopt zoals het zou moeten lopen is 14 werkdagen zonder problemen haalbaar.