Onzichtbare reCAPTCHA van Google

Google introduceert de nieuwe reCAPTCHA. Deze kan nu onzichtbaar worden gebruikt. Op deze manier hebben de gebruikers van je website er geen "last" meer van. Er hoeft niet meer handmatig geverifieerd te worden.

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe de reCAPTCHA van Google werkt:

Hoe kun je zelf gebruik maken van de onzichtbare reCAPTCHA?

Maak een API Sleutel aan bij Google.

Om reCAPTCHA te kunnen gebruiken moet je een API sleutel aanmaken voor je site. Dit doe je via deze link. Deze sleutel is nodig voor het authenticeren van de communicatie tussen de website en de reCAPTCHA server.

Bij het aanmaken van deze sleutel wordt er gevraagd welke versie van reCAPTCHA je wilt gebruiken. Kies hier voor de "Invisible reCAPTCHA".

Vervolgens moet je aangeven voor welke domein je de reCAPTCHA wilt gebruiken. Als je hier alleen de domein opgeeft (mijndomeinnaam.nl) zal deze sleutel ook werken op onderliggende subdomeinen. Dus voor www.mijndomeinnaam.nl en subdomein.mijndomeinnaam.nl.

Wil je een sleutel die slechts op een subdomein te gebruiken is, voer dan subdomein.mijndomeinnaam.nl.

Nadat je op de knop "Register" hebt geklikt krijg je de sleutels te zien die je kunt gebruiken voor de integratie in je website.

Installeer reCAPTCHA op je Wordpress site

In Wordpress is het installeren van de onzichtbare reCAPTCHA heel eenvoudig, want er is een plugin beschikbaar om dit te integreren.

Je vindt deze plugin hier:  https://nl.wordpress.org/plugins/invisible-recaptcha/

Door deze plugin te installeren en de API sleutel in te stellen, kunnen de formulieren in je site gebruik maken van de onzichtbare reCAPTCHA.

Wat is (re)CAPTCHA eigenlijk?
(re)CAPTCHA is ontwikkeld als maatregel om spam via formulieren tegen te gaan. Bij het invullen van een formulier wordt op deze manier gecontroleerd of een echt persoon het formulier invult of dat dit wordt gedaan door een bot. Een bot kan gebruikt worden om formulieren automatisch te vullen en zo kan er misbruik van worden gemaakt.

Je komt (re)CAPTCHA in verschillende vormen tegen. In het begin moest je woorden overtypen of een sommetje oplossen. Later met de komst van reCAPTCHA was het zetten van een vinkje voldoende. Nu is zelfs dit overbodig geworden. De onzichtbare reCAPTCHA werkt volledig op de achtergrond. Bots worden geweigerd en mensen merken hier niets van.