Alpha hosting fase - Bekende problemen/punten

Op deze pagina zullen we opsomming bijhouden van de de bij ons bekende problemen/punten die in Alpha hosting fase naar voren zijn gekomen, of gemeld worden naar aanleiding van het testen in deze fase, hiervan wordt ook een Leaderboard bijgehouden.

Heb je zelf een probleem of aandachtspunt gevonden? Laat het ons dan weten via een mail, maak bij twijfel altijd een melding. Dit doe je door een e-mail te sturen naar alphahosting@mijndomein.nl. Laat hierin zo duidelijk mogelijk weten - zo nodig met screenshots - wat er precies fout gaat, of waar je tegenaan loopt. Wij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Opsomming:

• Website:
    • Domeinnaam.extensie wordt momenteel geforceerd naar www.domeinnaam.extensie
    • Handmatig aangemaakte subdomeinen na overzetting naar Alpha werken niet.
      Subdomeinen dienen via 'Website Beheer' aangemaakt te worden.
    • Bepaalde PHP extensies zijn niet aanwezig, meld deze via alphahosting@mijndomein.nl om een goed overzicht te krijgen, we zijn momenteel bekend met:
      • PHP 7.1
        • soap [Toegevoegd]
        • mbstring [Toegevoegd]
        • zip [Toegevoegd]
        • apcu [Niet toegevoegd*]
        • opcache [Niet toegevoegd*]
        • xcache [Niet toegevoegd*]
        • yaml [Toegevoegd]
      • PHP 5.6
        • apcu [Niet toegevoegd*]
        • opcache [Niet toegevoegd*]
        • xcache [Niet toegevoegd*]
        • yaml
      Per extensie gaan we bepalen of deze een toevoeging is tot het platform.

* De cache modules zijn optioneel, omdat PHP al een prima functionerende opcache aan boord heeft.
  • MijnAccount:
    • Voortgang van de software (de)installatie is niet inzichtelijk [Progressie balk toegevoegd]
    • Verwijderen databases is niet mogelijk
    • Wijzigen van een database wachtwoord is niet mogelijk
    • Databases van andere domeinnamen zijn zichtbaar in het zelfde overzicht. [Opgelost]
    • Voor elk "Webhosting Pakket" onder het account zijn de nieuwe schermen actief.
      Echter zijn de nieuwe functionaliteiten hiervoor niet beschikbaar.
    • Terug plaatsen van back-ups van subdomeinen is niet mogelijk.
  • SFTP:
    • Tijdens het verbinden wordt een Hostsleutel-melding gegeven. [Normaal eenmalig gedrag]