FTP instellen in Cyberduck

Dit artikel bevat schermafbeeldingen met uitleg over het instellen van FTP in Cyberduck.

Zie voor algemene uitleg over FTP het artikel over FTP.

Algemene instellingen:

Om de FTP-instellingen te bewaren in Cyberduck, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen, is het nodig hiervoor een bladwijzer aan te maken in Cyberduck. Het aanmaken van een nieuwe bladwijzer gaat op de volgende manier:

1. Klik linksonder op '+'

2. Selecteer in overzicht "FTP (Bestandsoverdracht)"
3. Vul bij schermnaam een naam in zodat je weet welke FTP-verbinding dit is als je meerdere FTP-verbindingen instelt. Je kan bijvoorbeeld je domeinnaam invullen (domeinnaam.nl).
4. Vul het adres van FTP-server in, als je gebruikt maakt van het pakket 'Webhosting', vul dan "ftp.mijndomein.nl" in. Maak je gebruik van het pakket 'Webhosting Plus', vul dan "ftp-plus.mijndomein.nl".
5. Door het selecteren van "FTP (bestandsoverdracht)" in stap 2, zou automatisch het poortnummer ingesteld moeten worden op "21", staat hier toch wat anders pas deze dan aan.
6. Vul je FTP-gebruikersnaam in.
7. Klik op het pijltje welke staat voor "Meer opties" om de uitgebreide opties te tonen.
8. Vul hier het FTP-pad in van de domeinnaam, deze zal altijd beginnen met "/public/sites/"gevolgd door de domeinnaam of subdomein.
9. Vul je website adres in waarop je website bereikbaar is (bijvoorbeeld "domeinnaam.nl" of "domeinnaam.nl/mapnaam/".
10. Staat standaard op "Open multiple connections", dat is prima en mag zo blijven.
11. Selecteer de juiste tijdzone, voor Nederland is dat "Europe/Amsterdam"
12. Staat standaard op "UTF-8", dat is prima en mag zo blijven.
13. Selecteer "Passief" bij verbindingsmodus.
14. Klik linksboven op het rode rondje om de instellingen op te slaan en het scherm te sluiten.

As je het scherm met de instellingen gesloten hebt dan kom je terug in het hoofdscherm van Cyberduck. Je ziet dat er een nieuwe bladwijzer is toegevoegd.

15. Dubbelklik op de bladwijzer om de FTP-verbinding te starten.

16. De gebruikersnaam is al ingevuld (heb je al opgegeven bij het instellen van de bladwijzer).
17. Vul je FTP-wachtwoord in.
18. De "SSH Private Key" staat standaard op "Geen", laat deze ook zo staan.
19. Om niet elke keer je wachtwoord opnieuw te moeten invullen bij het verbinden, kan je het beste de optie "Toevoegen aan sleutelhanger" aanvinken, je wachtwoord wordt dan opgeslagen.
20. Klik op de knop "Login"

21. Omdat je een normale FTP-verbinding opzet krijg je de waarschuwing "Onbeveiligde FTP verbinding". Deze mag je negeren en het beste kan je ook de optie "Niet meer tonen" aanvinken, hierdoor krijg je deze melding niet meer in de toekomst te zien.
22. Klik op de knop "Doorgaan" om de verbinding tot stand te brengen.