Outlook.com gebruiken om e-mail te lezen en te versturen

Het is mogelijk om je mijndomein.nl e-mail te lezen en te versturen via Outlook.com. Heb je een @outlook.com / @live.nl / @hotmail.com e-mailadres, dan kan je deze gebruiken om ook je mijndomein.nl e-mails te lezen en te versturen.

Let op: als je e-mailadres een doorstuur-adres is, dan kan je deze niet gebruiken in Outlook.com. Veranderd de afhandeling van het e-mailadres dan eerst naar "opslaan in mailbox". Deze optie vindt je door het artikel E-mailadres bijwerken te volgen.

1. Ga naar outlook.com en log in met je e-mailadres en wachtwoord van het account waar je het mijndomein.nl e-mailadres aan wilt koppelen.

2. Klik rechtsboven op het tandwieltje.
3. Klik op "Opties"

4. Klik onder "Accounts" op "Verbonden accounts", mocht de optie "Accounts" nog niet uitgevouwen zijn, klik dan op het pijtje welke ervoor staat.
5. Klik in het venster aan de rechterkant op "Andere e-mailaccounts".

6. Wat er in het veld "Weergavenaam" wordt ingevuld krijgen de ontvangers van je e-mails te zien als afzender.
7. Vul je volledige e-mailadres in (inclusief het deel achter @).
8. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in.
9. Omdat er extra instellingen nodig zijn, dient de optie "Accountinstellingen (POP/IMAP-account voor alleen verzenden) handmatig configureren" aangevinkt te worden.
10. Klik op de knop "Ok"

11. Selecteer "IMAP-/SMTP-verbindingsinstellingen".
12. Klik op de knop "Ok".

13. Wat er in het veld "Weergavenaam" wordt ingevuld krijgen de ontvangers van je e-mails te zien als afzender.
14. Vul je volledige e-mailadres in (inclusief het deel achter @).
15. Vul nogmaals je volledige e-mailadres in (inclusief het deel achter @).
16. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in.
17. Standaard is de instelling actief dat er voor het e-mailadres, welke je toevoegt, een aparte map wordt aangemaakt. In deze map kan je dan alle e-mails zien van het Mijndomein e-mailadres. Om het overzicht te behouden is deze instelling aan te raden. Mocht je toch graag zien dat alles samen komt in de al aanwezig mappen, dan kan je de optie "Importeren in bestaande mappen" selecteren.
18. Vul letterlijk "mail.mijndomein.nl" in.
19. Poortnummer dient te staan op "993".
20. Selecteer "Basis".
21. Seleteer "SSL".
22. Standaard is de instelling actief "E-mail verzenden via de server van uw provider". Dit betekent als je e-mail verzend met het Mijndomein e-mailadres, de ontvanger deze ook als afzender ziet en niet je @outlook.com / @live.nl / @hotmail.com e-mailadres.
23. Vul letterlijk "mail.mijndomein.nl" in.
24. Poortnummer dient te staan op "465".
25. Klik op de knop "Ok".

26. Klik op de knop "Ok".

27. In het overzicht zie je dat het account is toegevoegd onder de optie "Verbonden accounts".