Secties toevoegen in de Websitemaker sectiemodus

Secties zijn opgemaakte voorbeelden van vlakken op je website. Bijvoorbeeld een vlak voor introductie, verhalen van klanten of social media knoppen. Met secties bespaar je tijd op het bouwen van je website. Je kunt ook elk onderdeel handmatig aanpassen.

De categorieën

Met een klik op de knop heb je zo nieuwe onderdelen van je website af. Bijvoorbeeld:

  • Inleiding: bezoekers die op je pagina komen, zien dit als eerste. Vaak bestaat een inleiding uit veel beeld, een korte tekst en een knop. Wat wil jij dat de bezoeker doet op jouw website? Daar laat je de knop naartoe linken.
  • Functies: laat zien wat je aan producten of diensten te bieden hebt. Met beeld of icoontjes en korte toelichting als je wilt.
  • Over: wie ben je en wat doe je? Welke klanten heb je al? Laat met beeld en tekst zien hoe jij in elkaar steekt.
  • Team: hoe is jullie team samengesteld? Maak foto’s van alle medewerkers en geef een korte toelichting over het werk dat zij doen.
  • Getuigenissen: laat klanten vertellen wat ze van je vinden. Dat kan met foto’s en uitgebreide teksten, kortere teksten of enkel quotes.
  • Social: zorg ervoor dat klanten met 1 klik op de knop op jouw social media accounts terecht komen.
  • Plannen: wat zijn jouw prijzen? Geef de verschillende pakketten die je aanbiedt weer op een visuele en aantrekkelijke manier.

Zo werkt het

  1. Schuif met je muis langs de verschillende onderdelen van jouw website. Precies tussen de rijen in, verschijnt een plusje met ‘sectie toevoegen’. Klik hierop. Nu opent de sectiemodus.SectieToevoegen.png
  2. Aan de linkerkant zijn de secties beschikbaar in verschillende categorieën. Als je klikt op een sectie, verschijnt hij direct op je website als een nieuwe rij. Met de pijltjes naar links en naar rechts kun je zien welke sectie het beste in jouw website past. Je kunt daarvoor trouwens ook de pijltjes op je toetsenbord gebruiken. SectieKiezen.png
  3. Ben je tevreden, klik dan rechtsboven op ‘Opslaan’. De sectiemodus sluit dan af en je komt weer in de gewone editor terecht. Jouw gekozen sectie is nu een gewone rij die je kunt aanpassen net als de rest van je website. Via ‘annuleren’ rechtsboven kom je trouwens weer terug in de editor zonder een sectie toe te voegen.

 

Was dit artikel nuttig?