DNS (sub)domein koppelen aan..

Wil je je (sub)domein koppelen aan bijvoorbeeld een Teamspeak server, of je eigen Minecraft server dan kun je gebruik maken van deze waardes, de basis gaat uiteraard uit van DNS Doorverwijzing.

Overigens is dit enkel nodig wanneer je afwijkt van de standaard poorten van het desbetreffende server programma.

Teamspeak Server:

• Maak een A record aan, bijvoorbeeld met 'Subdomein' waarde "teamspeak" welke je naar het IP adres van jouw server verwijst, het IP adres vul je in bij 'Inhoud'.
  • Maak een SRV record aan met:
    • Met "_ts3._udp" als inhoud voor het 'Subdomein' veld.
    • Met "5 PoortNummer teamspeak.jouwdomeinnaam.extensie" als inhoud voor het 'Inhoud' veld.
    • Met "5" als inhoud voor het 'Prioriteit' veld.

Minecraft Server:

• Maak een A record aan, bijvoorbeeld met 'Subdomein' waarde "minecraft" welke je naar het IP adres van jouw server verwijst, het IP adres vul je in bij 'Inhoud'.
  • Maak een SRV record aan met
    • Met "_minecraft._tcp" als inhoud voor het 'Subdomein' veld.
    • Met "5 PoortNummer minecraft.jouwdomeinnaam.extensie" als inhoud voor het 'Inhoud' veld.
    • Met "0" als inhoud voor het 'Prioriteit' veld.