Serveridentiteit niet gecontroleerd / SSL Certificaat verlopen

Als je via een beveiligde verbinding verbinding maakt met de mailserver kan het zijn dat je een foutmelding te zien krijgt. Dit komt in de meeste gevallen doordat je gebruik maakt van "mail.jouweigendomeinnaam.nl" bij je server instellingen. Je krijgt dan een foutmelding omdat het certificaat enkel is uitgegeven voor "mail.mijndomein.nl".

Om dit probleem op te lossen kun je het beste de servernaam / hostnaam in je instellingen aanpassen naar --letterlijk-- "mail.mijndomein.nl". Pas dit aan voor zowel inkomende als uitgaande e-mail.

Dan komt de servernaam overeen met de naam op het certificaat en krijg je geen melding meer.

Hulp nodig bij het instellen? Hier vind je de instructies