Domein gebruiken tijdens de verhuizing

Als je jouw website wilt verhuizen naar Mijndomein is dat uiteraard mogelijk.
In sommige gevallen kan het zo zijn dat je tijdens de verhuizing alvast je website wilt uploaden naar mijndomein.nl en deze vast wilt bekijken.

Om toch de website te zien tijdens de verhuizing kun je een aanpassing maken in het hosts bestand. Je hebt hiervoor wel eerst het IP adres nodig dat bij jouw domein hoort. Dit IP adres kun je opzoeken in de DNS tabel van het domein. Log hiervoor in op mijndomein.nl en kies het betreffende domein om vervolgens de beheer optie DNS aan te klikken.

Let op! Met het volgen van dit artikel breng je wijzigingen aan in systeembestanden. Als dit niet goed gaat bestaat er een kans dat je computer gerepareerd moet worden. Mijndomein kan je hier geen ondersteuning in geven.

Vergeet niet nadat je klaar bent de domeinnaam weer uit de hosts file te verwijderen.
Je kunt de regel ook tijdelijk uitschakelen door er een hekje ( # ) voor te zetten.

Windows

Op Windows systemen moet je eerst het bestand C:\Windows\system32\Drivers\etc\hosts knippen en plakken op je bureaublad. Daarna kan je dit bestand openen met Kladblok/Notepad.
In dit bestand zul je onderstaande code zien staan:

# localhost: Needs to stay like this to work
127.0.0.1 localhost

Daar mag je aan toevoegen (vul uiteraard jouw domeinnaam met extensie in):

xxx.xxx.xxx.xxx www.domeinnaam.nl domeinnaam.nl

Vervang "xxx.xxx.xxx.xxx" met het IP adres van je website en "domeinnaam.nl" met jouw domeinnaam. De inhoud van het bestand wordt dan:

# localhost: Needs to stay like this to work
127.0.0.1 localhost
xxx.xxx.xxx.xxx www.domeinnaam.nl domeinnaam.nl

Na het aanpassen van het hosts bestand moet je deze weer te knippen en plakken in de map C:\Windows\system32\Drivers\etc\ .

Sluit je internet browser af en open deze opnieuw zodat de wijzigingen actief worden.

Linux / Mac OS X

Op Linux en Mac computers kan je het bestand rechtstreeks aanpassen. Open hiervoor het programma "Terminal" en type hier de volgende opdracht:

sudo nano /etc/hosts

Daarna kan er om je wachtwoord gevraagd worden. Voer deze in en druk op enter.
Daarna kun je de regel toevoegen aan het bestand:

xxx.xxx.xxx.xxx www.domeinnaam.nl domeinnaam.nl

Vervang "xxx.xxx.xxx.xxx" met het IP adres van je website en "domeinnaam.nl" met jouw domeinnaam. Als je klaar bent met de aanpassingen kun je deze opslaan door op CTRL+O te drukken.

Sluit je internet browser af en open deze opnieuw zodat de wijzigingen actief worden.