Server limieten en restricties (Webhosting Classic)

Elk platform (email, webhosting, webhosting plus) heeft een standaard configuratie die voor alle domeinnamen op dat platform geldt. Dit is belangrijk om iedere klant een goede - stabiele - dienst te kunnen leveren.
Dit houd in dat niet alle geavanceerde server opties beschikbaar zijn.
Hieronder is een opsomming gemaakt van de limieten en restricties.

Heb je behoefte aan meer performance dan het Webhosting platform bied, dan kan je uitbreiden naar het Webhosting Plus platform. Voor het uitbreiden van je pakket kan de handleiding Pakket wijziging/uitbreiding gevolgd worden.

Één domein per pakket
Aan elk pakket kan je maximaal één domeinnaam koppelen. Met het Webhosting pakket is het wel mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan dezelfde website met een Alias.

DNS verwijzingen
Omdat er gebruik wordt gemaakt van het virtual hosting principe is het niet mogelijk om naar een domein bij mijndomein.nl toe te verwijzen middels een DNS record. Wel is het mogelijk om vanaf een domein bij mijndomein.nl naar externe services toe te verwijzen met DNS records.

Een CNAME verwijzing tussen de domeinen die bij mijndomein.nl zijn geregistreerd is niet mogelijk is. Gebruik hiervoor en Alias of een URL doorverwijzing.

PHP werkgeheugen (memory)
Websites op het Webhosting platform kunnen maximaal 128MB werkgeheugen gebruiken.

Op het Webhosting Plus platform is meer werkgeheugen beschikbaar per website, hier is het standaard ingesteld op 128MB met een maximum van 225MB.

Sinds 7-4-2014 is het geheugen voor het Webhosting pakket uitgebreid van 64MB naar 128MB.

PHP modules
Op het webhosting (plus) platform zijn verschillende PHP modules aanwezig. Je kan op de PHP info pagina's controleren welke modules beschikbaar zijn. Het is niet mogelijk om andere modules (zoals IonCube of ZendGuard) te installeren.

PHP info Webhosting

PHP info Webhosting Plus

Max. execution time
Voor zowel het Webhosting als het Webhosting Plus pakket is het maximale executie tijd (laadtijd/procestijd) gelimiteerd aan 30 seconden. Dit voorkomt dat PHP code niet oneindig door kan gaan door fouten of problemen in de PHP code, waarvan het platform grote hinder kan ondervinden.

PHP ini
Het platform is ingesteld met één standaard configuratie. Het is daarom niet mogelijk om deze configuratie te manipuleren met een php.ini bestand. Ook de helpdesk kan deze configuratie niet aanpassen voor één enkele website.

Het Webhosting Plus pakket biedt hier alternatieven voor door bepaalde commando's mee te geven aan de server in een .htaccess bestand.

SSH toegang
Omdat servers gedeeld worden door meerdere klanten is het niet mogelijk SSH toegang te krijgen tot de server.

ASP of .Net
Aangezien de webhosting van mijndomein.nl georiënteerd is op het Linux platform kun je geen gebruik maken van ASP of .Net. Deze onderdelen kunnen enkel gebruikt worden bij webhosters die het webhosting platform op Microsoft georiënteerd hebben.