Server limieten en restricties

De virtual servers zijn ingericht met een Mijndomein.nl standaard in configuratie.
Dit houdt in dat niet alle geavanceerde server opties beschikbaar zijn.
Hieronder is een opsomming gemaakt van de limieten en restricties.

Eén domein per pakket
Een geregistreerd domein bij Mijndomein.nl kan enkel één pakket bevatten.
Zie indien nodig de uitleg en instructie over het wijzigen van pakket.

E-mail aliassen
Het aanmaken van e-mail aliassen is niet mogelijk.
Als alternatief kun je wel de betreffende aangemaakte e-mail adressen (zonder mailbox) laten doorsturen naar een ander e-mailadres.

SPAM regels
De e-mailservice van Mijndomein.nl heeft een ingebouwde SPAM preventiemodule. Dit is een zelf lerend systeem dat niet individueel aangestuurd kan worden middels het toevoegen van specifieke SPAM regels. Het zal niet mogelijk zijn om alle SPAM tegen te gaan, lees hierover in de uitleg over SPAM.

DNS verwijzingen
Omdat er gebruik gemaakt wordt van het virtual hosting principe is het niet mogelijk naar een domein bij Mijndomein.nl te verwijzen middels een DNS record. Het is enkel mogelijk om vanaf een domein bij Mijndomein.nl naar externe services te verwijzen, middels de betreffende DNS records.

Let hierbij op dat een CNAME verwijzing tussen domeinnamen bij mijndomein.nl niet mogelijk is. Gebruik hiervoor een Alias of een URL doorverwijzing.

PHP geheugen
Het Webhosting pakket heeft een maximaal geheugen gebruik van 128MB.
Meer geheugen is enkel beschikbaar bij een Webhosting Plus pakket, hierbij is het standaard ingesteld op 128MB met een maximum van 225MB.

PHP modulen
De PHP modulen voor IonCube of ZendGuard zijn niet beschikbaar.
Deze modulen zijn voor zowel Webhosting als het Webhosting Plus niet te gebruiken of te installeren.

Max. execution time
Voor zowel het Webhosting als het Webhosting Plus pakket is het maximale executie tijd (laadtijd/procestijd) gelimiteerd aan 30 seconden. Dit in verband met onnodig overbeladen van de virtual server zelf bij zware processen.

PHP ini
De virtual servers zijn ingesteld op één standaard. Het is niet mogelijk om deze standaard middels een PHP ini bestand bij te werken of te manipuleren. Het Webhosting Plus pakket biedt hier alternatieven voor door bepaalde commando's mee te geven aan de server, middels een .htaccess bestand.

SSH toegang
Het is niet mogelijk om middels SSH toegang te krijgen op de server. Het is daarom ook niet mogelijk om server modulen te installeren of te configureren. De standaard configuratie is voldoende om een werkende website online te zetten en te houden.

ASP of .Net
Aangezien de webhosting van mijndomein.nl georiënteerd is op het Linux platform kun je geen gebruik maken van ASP of .Net. Deze onderdelen kunnen enkel gebruikt worden bij webhosters die het webhosting platform op Microsoft georiënteerd hebben.