.htaccess bestand

Een .htaccess bestand is een verborgen "hypertext access" bestand dat op FTP folderniveau geplaatst kan worden voor het uitvoeren van bepaalde server instructies zoals bijvoorbeeld een doorverwijzing.

Let hierbij op dat een verborgen bestand in de FTP folders niet vrij weergegeven wordt. Omdat dit een verborgen bestand is kun je het enkel weergeven als je dit ook geforceerd weer laat geven vanuit de instellingen in de FTP client (FTP programma). De helpdesk adviseert je om gebruik te maken van het programma FileZilla.

Als je gebruik maakt van een .htaccess bestand, is het heel belangrijk dat je niet vergeet dat dit bestand op de webserver staat. Mocht het zo zijn dat een .htaccess bestand geen nut meer heeft, verwijder dit of maak het onbruikbaar door het te hernoemen naar alles behalve ".htaccess". Voorkom hiermee onverklaarbare situaties.

Bestand aanmaken

• Een .htaccess bestand kun je het beste aanmaken vanuit een codeer-of programmeerapplicatie. Gebruik hier geen tekstverwerker voor. De benaming van het bestand dient letterlijk ".htaccess" te zijn inclusief de punt ervoor.

• Sla dit op en upload het naar jouw FTP webruimte.

Verborgen bestanden

Doorverwijzen