DNSSEC

Alle verzoeken van en naar een domein kunnen beveiligd worden met een specifieke encryptie. Dit kan gerealiseerd worden door "DNSSEC" in te schakelen. Houd er rekening mee dat dit enkel geldt voor een .nl domeinextensie. Voor andere domeinextensies is dit nog niet beschikbaar.

Inschakelen

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Kies bij het domein t.h.v. "Domeinnaam" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op het icoon genaamd "DNS instellen".
  4. Zodra de pagina geladen is zul je een overzicht zien van het DNS tabel.
  5. Rechts onder het tabel bevindt zich een oranje knop voor "dnssec info", klik hierop.
  6. Zodra de pagina geladen is klik je op de oranje knop voor "dnssec inschakelen voor deze domeinnaam".

Uitschakelen

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Kies bij het domein t.h.v. "Domeinnaam" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op het icoon genaamd "DNS instellen".
  4. Zodra de pagina geladen is zul je een overzicht zien van de DNS tabel.
  5. Rechts onder het tabel bevindt zich een oranje knop voor "dnssec info", klik hierop.
  6. Zodra de pagina geladen is klik je op de oranje knop voor "dnssec uitschakelen voor deze domeinnaam".