Nameservers naar Office365

Een domeinnaam kun je via "Nameservers" koppelen aan de cloud service van Microsoft genaamd Office365. Zodra de koppeling succesvol is uitgevoerd, is jouw Office365 pakket bij Microsoft bereikbaar via het domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan e-mail communicatie en het delen van documenten. Dit hangt uiteraard af van het pakket type.

Als beheerder van een Domeinnaam pakket kun je ervoor kiezen om het gehele domein met nameservers door te verwijzen naar Microsoft. Hierdoor zal het domein in zijn geheel verwijzen naar het netwerk van Microsoft voor gebruik met Office365. De configuratie wordt daarmee overgedragen aan de services van het Office365 pakket.

Belangrijk!
Voer deze handeling alleen uit op een Domeinnaam pakket.
De pakket opties voor gebruik met het E-mail-, Webhosting-, Webhosting Plus- en het Websitemaker pakket vereisen de standaard nameserver instelling.

Wil je gebruik blijven maken van je website/services bij mijndomein.nl? Voer dan geen nameserver verwijzing uit naar Office365.
Gebruik de DNS instelling speciaal voor Office365.

Zie het artikel over het instellen van nameservers.
Raadpleeg hiervoor altijd eerst de documentatie voor jouw Office365 configuratie. Houd er rekening mee dat deze instelling gepaard gaat met handelingen bij het Office365 pakket.