DNS aan Office365 koppelen

Een domeinnaam kun je via het "DNS tabel" koppelen met de cloud service van Microsoft genaamd Office365. Zodra de koppeling succesvol is uitgevoerd, zal jouw Office365 pakket bij Microsoft bereikbaar zijn via het domein. Denk bijvoorbeeld aan e-mail communicatie en het delen van documenten. Dit hangt uiteraard af van het pakket type.

Als beheerder van een Domein kun je ervoor kiezen om het domein met DNS-records door te verwijzen naar Microsoft. Hierdoor blijft de configuratie bij mijndomein.nl staan zodat de overige pakket opties voor E-mail-, Webhosting-, Webhosting Plus- en het Websitemaker pakket functioneel blijven.

Zie indien nodig het artikel over het DNS records.
Optioneel is er ook nog een optie om met Nameservers naar Office365 te verwijzen.

Raadpleeg hiervoor altijd eerst de documentatie voor jouw Office365 configuratie. Houd er rekening mee dat deze instelling gepaard gaat met handelingen bij het Office365 pakket.

Belangrijk!
De nameservers moeten op de standaard instelling staan.

Stap 1
Office365 - Domein toevoegen

1. Binnen je Office365 omgeving dien je als beheerder een nieuw domein toe te voegen.
  2. Vervolgens dient er een verificatie uitgevoerd te worden op het domein. Je krijgt een MS code in beeld te zien welke eruit ziet als: MS=ms00000000 (dit is een voorbeeld, vervang dit met jouw eigen nummer). Office365 vraagt je om een TXT record aan te maken in de DNS van het domein.

Stap 2
DNS beheer - Jouw domein

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Kies bij het domein t.h.v. "Domeinnaam" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op het icoon genaamd "DNS instellen".
  4. Zodra de pagina geladen is zul je een overzicht zien van alle DNS records in het DNS tabel.
    • Voeg een nieuw record toe door onder aan het tabel op het "groene plus" icoon te klikken.
    • Wijzig een bestaand record door op het "potlood" icoon te klikken.
    • Verwijder een bestaand record door op het "rode kruis" icoon te klikken.
  5. Selecteer het type TXT en vul bij Inhoud de door Office365 aangemaakte verificatie code welke eruit ziet als: MS=ms00000000 (dit is een voorbeeld, vervang dit met jouw eigen nummer).
  6. Klik vervolgens op de knop "Opslaan".

Stap 3
Office365 - Geverifieerd domein.

1. Ga naar Office365 en klik op de knop om het domein te verifiëren.
    Indien je de bovenstaande stappen correct hebt uitgevoerd kun je doorgaan, ga anders terug en pas het aan.
  2. Volg vervolgens de stappen zoals deze in beeld worden weergegeven totdat je belandt bij DNS.
    Zodra de optie geboden wordt kies er dan voor om gebruik te maken van een aangepast (custom) DNS beheer bij mijndomein.nl .
  3. Er wordt je gevraagd om een aantal DNS records toe te voegen aan het DNS tabel van jouw domeinnaam.

Stap 4
DNS beheer - Overige records.

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Kies bij het domein t.h.v. "Domeinnaam" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op het icoon genaamd "DNS instellen".
  4. Zodra de pagina geladen is zul je een overzicht zien van alle DNS records in het DNS tabel.
    • Voeg een nieuw record toe door onder aan het tabel op het "groene plus" icoon te klikken.
    • Wijzig een bestaand record door op het "potlood" icoon te klikken.
    • Verwijder een bestaand record door op het "rode kruis" icoon te klikken.
  5. Voer de nodige DNS record in. Zie indien nodig het artikel over het DNS records.
  6. Klik vervolgens op de knop "Opslaan".
  7. DNS wijzigingen kunnen enige tijd in beslag nemen, houd hier rekening mee.

Je hebt hiervoor nodig:

• Een MX record: De in te vullen inhoud bij het MX Record wordt opgegeven door Office365.
  • Een TXT record: De in te vullen inhoud dien je tussen "dubbele quote" tekens te plaatsen zoals => " ...text... " .
  • 4 CNAME records: Neem deze over aan de hand het overzicht dat Office365 jou opgeeft en de bovenstaande wijze voor een CNAME record.
  • 2 SRV records: Neem deze over aan de hand van het overzicht dat Office365 jou opgeeft en gebruik daarbij de bovenstaande wijze om een SRV record toe te voegen.
  • All records die toegevoegd moeten worden neem je handmatig over om het vervolgens in je eigen DNS tabel te kunnen invoegen. De onderstaande afbeelding laat zien hoe een domein bij mijndomein.nl met Office365 gekoppeld kan zijn. Let wel op dat de inhoud van de onderstaande velden anders kunnen zijn dan bij jou (dit is enkel een voorbeeld om de notatie wijze van de DNS records weer te geven).

Stap 5
Office365 - Succesvol toegevoegd domein.

Wanneer alle bovenstaande stappen correct zijn doorlopen kan het koppelingsproces bij Office365 worden voltooid.
Je zult een "succes" bericht van Office365 in beeld te zien krijgen.
Het domein is nu geschikt voor gebruik met Office365 en de website welke bij mijndomein.nl is gehost blijft functioneel.

Ondersteuning

Dit stappenplan geeft je voldoende informatie en hulp om zelfstandig een Office365 koppeling in te stellen.
Het is van groot belang dat je de stappen zowel bij Office365 als de stappen in dit stappenplan correct en foutloos volgt/overneemt.

Zie indien nodig de video instructie van Microsoft Office365.

Mijndomein.nl biedt geen ondersteuning voor Office365.
Indien er behoefte is aan verdere Office365 ondersteuning verwijzen we je graag door naar Microsoft Support.