E-mail adres aanmaken

Een e-mail adres kun je aanmaken bij de volgende pakketten: E-mail-, Webhosting-, Webhosting Plus, Websitemaker en het Webwikel pakket. De specificaties van deze pakketten zijn beschreven op: http://www.mijndomein.nl/product-vergelijking

Als je een ander pakket hebt en je wilt toch gebruik kunnen maken van de e-mail diensten, wijzig dan je pakket naar één van de bovenstaande pakketten. Hiervoor kan je de handleiding https://helpdesk.mijndomein.nl/hc/nl/articles/200394762-Pakket-wijzigen

Instructie:

1. Log in op je Mijndomein account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarop je e-mail zaken wilt aanmaken.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" kies ter hoogte van "E-mail" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op de knop "E-mailadressen".
  4. Zodra de pagina geladen is klik je rechts onder op de knop genaamd "Nieuw emailadres maken".
  5. Zodra de pagina geladen is vul je alle velden in die van toepassing zijn voor het e-mail adres die je wilt aanmaken.
  6. Klik vervolgens op de knop genaamd "Aanmaken".

Mailbox of alleen doorsturen?

• Als het e-mail adres alleen hoeft door te verwijzen zonder de e-mail berichten op te vangen in een mailbox, kies dan voor de optie genaamd "Doorsturen naar" en geef het e-mailadres op waar naar doorverwezen moet worden.

• Als het e-mail adres de e-mail berichten moet opvangen in de mailbox, kies dan voor de optie genaamd "Opslaan in mailbox" en geef tweemaal het wachtwoord op waarmee je kunt inloggen op de betreffende mailbox.

Voorkom een e-mail "loop" of ook wel een "oneindige e-mail lus".
Zorg ervoor dat je geen e-mail adressen naar elkaar toe verwijst.

Bijvoorbeeld e-mail adres 1 mag verwijzen naar e-mail adres 2, MAAR e-mail adres 2 mag niet terug verwijzen naar e-mailadres 1.

Voorkom alle mogelijke combinaties die op deze wijze naar elkaar toe verwijzen, het gevolg is namelijk dat e-mail berichten hierdoor niet op de plek van bestemming zullen aankomen.

Google Apps, Office365 of andere services?
Indien je gebruik maakt van bijvoorbeeld Google Apps, Office365 of andere services waarbij je jouw domeinnaam voor e-mail gebruik hebt doorverwezen naar een andere server dan de e-mail server van mijndomein.nl zelf. Houd er dan rekening mee dat jouw e-mail beheer daarmee is overgedragen aan de externe service die voor jou het e-mail verkeer afhandelt.