Handtekening / afbeelding aanmaken in Webmail

Bij het aanmaken van een e-mailbericht is het handig om gebruik te kunnen maken van een zogenaamde "Handtekening".

Dit is een stuk tekst (eventueel opgemaakt en met afbeeldingen) die automatisch onderaan elk verzonden bericht geplaatst wordt.
Door hier gebruik van te maken is het niet nodig om deze gegevens continue in te vullen bij elk e-mailbericht.

Let wel op dat als je het selectievakje in de onderstaande afbeelding voor "HTML onderschrift" inschakelt, dan is het ook nodig om bij de instellingen voor "Berichten aanmaken" het selectievakje voor "Maak HTML berichten aan" in te schakelen. Dit wordt uitgelegd in stap 3.

Zie voor algemene uitleg het artikel over Webmail uitleg.


Stap 1 - Instellen
Om een handtekening in te kunnen stellen is het nodig om de onderstaande scherm erbij te nemen door te gaan naar "Instellingen" => "Identiteiten" => "Ondertekening".

 • Als je geen gebruik wilt maken van afbeeldingen of opmaak in je tekst dan kun je het vinkje voor "HTML onderschrift" uitgeschakeld laten.
  Je zult dan ook geen tekstverwerker werkbalk boven het tekstveld te zien krijgen.

 • Als je wel gebruik wilt maken van afbeeldingen of opmaak in je tekst, vink dan HTML onderschrift aan en wacht totdat dit in beeld verschijnt.
  Als je dit niet direct in beeld ziet verschijnen, klik dan op opslaan en ga opnieuw naar "Instellingen" => "Identiteiten" => "Ondertekening" om het te herladen.


Stap 2 - Afbeelding

 • Om een afbeelding in te voegen is het nodig om de HTML weergave van de handtekening erbij te nemen.

  Dit kun je vinden bij nummer 1 op de onderstaande afbeelding:

 • Vervolgens zul je zien dat het onderstaande scherm als pop-up wordt geopend.

  Indien je geen pop-up ziet is het belangrijk de instellingen van je Internet Browser na te kijken. Er bestaat een kans dat het geblokkeerd wordt door je Internet Browser omdat er een instelling te strikt is afgesteld voor pop-up's.

 • In dit scherm heb je een HTML weergave van de tekst inclusief opmaak (de code kan er bij jou anders uitzien dan hierboven is uitgebeeld).

  Hier kun je gebruik maken van HTML code om bijvoorbeeld een afbeelding toe te voegen, zie indien nodig: http://www.w3schools.com/html/default.asp voor meer uitleg over HTML code.

 • Indien je een start wilt maken kun je de onderstaande HTML code kopiëren en plakken bij jou in het bovenstaande HTML venster, klik vervolgens op "Update" om de wijzigingen te bevestigen.
  <p>Met vriendelijke groet,</p>
  <p>Voornaam Achternaam<br />
  Tel.: +31 6 12 34 56 78<br />
  Fax: +31 7 12 34 56 78<br />
  E-mail: <a href="mailto:jacob@mijndomeintje.com" target="_blank">jacob@mijndomeintje.com</a></p>

 • Om een afbeelding toe te voegen is het belangrijk om die betreffende afbeelding ergens op het internet te hebben staan, er is echter ook een andere mogelijkheid deze heeft alleen tot gevolg dat de totale grote van je e-mail bericht vergroot wordt.

  1) Een afbeelding kun je toevoegen zoals de onderstaande HTML code. Let er wel op dat de bron van de afbeelding correct staat ingevoerd, dit is simpel weg de URL naar de betreffende afbeelding.
  <img src="URL naar de betreffende afbeelding"/>

  2) Een afbeelding kun je toevoegen zoals de onderstaande HTML code. Let er wel op dat je het "Image Source" gedeelte van https://codebeautify.org/image-to-base64-converter letterlijk overneemt en plakt.
  <img src="data:image/type;base64,..."/>

Stap 3 - Instellingen

Als je HTML in je handtekening gebruikt voor een afbeelding of voor de tekstopmaak, dan is het nodig om de instellingen voor het aanmaken van berichten aan te passen.

 • Klik linksboven op "Instellingen"
 • Selecteer het blad "Berichten aanmaken"
 • Zet de optie "Maak HTML berichten aan" op "Altijd"

Was dit artikel nuttig?