Subdomeinen

Een subdomein is een submap die in de FTP-webruimte aangemaakt/geplaatst kan worden. Dit is een map die een andere "prefix" (voorvoegsel) in de benaming moet bevatten, bijvoorbeeld "www".

Om een subdomein aan te maken dien je ingelogd te zijn via een FTP-client op de webruimte, behorend bij een Webhosting- of Webhosting Plus pakket. Zie voor de algemene uitleg het artikel over FTP.

Subdomein aanmaken

Een subdomein dien je aan te maken in de FTP-map: / public / sites
Dit betekent dat je de map voor het subdomein in dezelfde map dient aan te maken als waar "www.domeinnaam.nl" ook staat.
Vervang uiteraard "domeinnaam.nl" met jouw eigen domeinnaam en daarbij behorende extensie.

Dit kan eruit zien als:

/ public / sites / www.domeinnaam.nl
/ public / sites / login.domeinnaam.nl
/ public / sites / test.domeinnaam.nl
/ public / sites / webshop.domeinnaam.nl
/ public / sites / subdomein.domeinnaam.nl

Voorbeeld zonder subdomeinen Voorbeeld met subdomeinen