Database aanmaken

Een nieuwe database kun je aanmaken vanuit het beheerpaneel van het domein met Webhosting pakket.

Zie indien nodig het artikel met uitleg over MySQL database beheer.

Instructie:

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarvan je de MySQL databases wilt beheren.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" kies t.h.v. "Webhosting" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op de knop "Databases".
  4. Zodra de pagina geladen is, zul je een overzicht zien van de aangemaakte MySQL databases.
  5. Klik op "Nieuwe database aanmaken".
  6. Kies vervolgens het domein waarop je de database wilt aanmaken.
  7. Geef een korte database omschrijving.
  8. Klik op "Aanmaken".
  9. Je zult een e-mail bericht ontvangen met alle gegevens van de nieuwe database.

Indien je geen e-mailbericht hebt ontvangen kan het zijn dat dit bericht gemarkeerd is als spam. Controleer je e-mail spambox of de map voor ongewenste mailberichten.