Plus database exporteren

Een database kun je exporteren voor gebruik als backup of als je data naar een andere database wilt verplaatsen. Hiervoor kun je de data bij de nieuwe database importeren.

Let op: dit artikel gaat over databases op het Webhosting Plus platform. Voor databases op het Webhosting platform mag je de handleiding Database Exporteren volgen.

1. Ga naar: https://jouwdomeinnaam.nl/phpmyadmin en log in.
    Zie indien nodig: Inloggen op phpMyAdmin
  2. Alle databases staan aan de linkerkant van het scherm. Selecteer de database waarvan je een export wil maken.
  3. In de menubalk bovenaan de pagina: klik op "exporteren"
  4. Druk op "Start". De server gaat nu bezig om een export te maken en daarna zal deze gedownload worden. Dit kan enige tijd duren, houdt de browser open totdat de download afgerond is.