Aan de slag met een website

Voordat je een website wilt gaan maken met het Websitemaker pakket is het belangrijk dat je even stil staat bij de onderstaande punten.

  • Denk na over de structuur en inhoud van een weblog. Teken of schrijf dit uit op papier zodat je een idee hebt hoe je het gaat inrichten. "Meten is Weten", het kan snel ingewikkeld en frustrerend worden als je zonder plan te werk gaat.

  • De structuur kun je verwerken in het menu van de website/weblog. Een goed menu bevordert het navigeren van de bezoeker op je weblog.

  • Categoriseer je tekststukken/artikelen zodat je overal een "label" of categorie aan kunt koppelen. Hoe meer categorieën hoe beter. Dit bevordert de vindbaarheid van de weblog en de controle over het uitfilteren van je tekststukken/artikelen.

  • Bij je tekststukken/artikelen kun je gebruik maken van media-items zoals afbeeldingen, muziek bestanden of filmfragmenten. Zorg ervoor dat je de nodige bestanden upload naar een media-album waar je het te allen tijde kunt raadplegen. Denk hierbij aan een goede en logische benaming voor de verschillende albums die aanmaakt. Indien je de media-items wilt gaan linken vanaf een andere lokatie op het internet dien je rekening te houden met het feit dat als de bronlokatie niet meer bestaat, het media-item niet zal worden vertoont op je weblog.

  • Zodra je bestanden wilt gaan gebruiken kun je dit het beste goed inrichten door een logische mappen- structuur aan te maken. Je dient je hier aan te houden zodat je voorkomt dat er in de toekomst chaos ontstaat.

  • Geduld en creativiteit gaan goed samen. Zorg er dus voor dat je dit in je eigen tempo en gemak uitvoert.

Bij het gebruik van media-items (afbeeldingen, bestanden, films etc.) is het belangrijk om rekening te houden met copyrights en licenties voor het gebruik/publicatie op je weblog. Je wilt natuurlijk niet in overtreding zijn door het onrechtmatig gebruik en publicatie van media-items. Elk type copyright en licentie heeft eigen regels waar gehoor aan gegeven dient te worden.

Voor de beeldvorming is er een videoinstructie beschikbaar waarin weergegeven wordt hoe je een website kunt maken met het Websitemaker pakket: http://youtu.be/weGLeVTIjDE
Dit is slechts een voorbeeld. Je kunt een website op verschillende manieren maken.


Was dit artikel nuttig?