Blokken op pagina's

Websitemaker pagina's bestaan uit verschillende uitvoeronderdelen, afhankelijk van de stijl die je hebt gekozen voor de pagina. In de pagina uitvoeronderdelen kun je door gebruik te maken van blokken, ervoor zorgen dat de inhoud van je website op een pagina weergegeven wordt.

Instructie:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Navigatie".
  3. Klik op "Pagina's" in het menu aan de linkerkant van het scherm om de onderliggende pagina's te weergeven.
  4. Klik vervolgens op de pagina waar je een "Blok" aan wilt toevoegen.
  5. Zodra de pagina geladen is zie je de verschillende pagina uitvoeronderdelen.
  6. Klik op het groene plus icoon rechts boven in een uitvoer om er een blok aan toe te voegen.
  7. Kies de type blok die je wilt toevoegen, hieronder staan ze allemaal uitgelegd.
  8. Vul de nodige informatie aan zoals gevraagd wordt op het scherm en klik op "Toepassen".
  9. Klik op "Opslaan", rechts boven in het scherm.

Beschikbare blokken.

Artikel blok
Dit weergeeft de artikelen die je hebt aangemaakt, keuze uit:

• Laatste artikelen
    Dit weergeeft letterlijk alle artikelen die zijn aangemaakt.
    Je kunt het sorteren en onderverdelen door het aantal te weergeven artikelen op te geven.

• Specifiek artikel
    Hiermee specificeer je een door jou gekozen artikel.

• Statisch artikel
    Hiermee specificeer je een door jou gekozen artikel, voor gebruik in de linker of rechter uitvoer van de pagina.

Media album blok
Dit weergeeft de media albums, keuze uit:

• Album weergave
    Specificeer één specifieke media album.

• Albumlijst
    Een lijst van alle media albums.

Tekst blok
Hiermee kun je een tekst blok toevoegen waar je zelf een titel en inhoud aan kunt geven.
Het lijkt op een artikel, maar wordt niet op dezelfde wijze beschouwt.
Handig voor in invoegen van tekst/informatie dat niet zo vaak voorkomt op je website, je kunt er niet naartoe linken, niet distribueren of social media buttons onder weergeven.

HTML blok
Voeg hiermee bepaalde HTML, CSS of Javascript code toe op de pagina.
Let wel op dat dit alleen effectief is op de pagina waar je het invoegt.
Plaats er geen incomplete HTML, incomplete CSS, incomplete Javascript, PHP, CGI, Perl, MySQL of  andere programmeer talen/codes.
Het is goed mogelijk dat je hierdoor je weblog/pagina corrupt maakt, dit kan betekenen dat je delen van je inhoud kan verliezen.

Categorie blok
Dit weergeeft de categorieën, keuze uit:

• Categorie artikelen
    Specificeer één specifieke categorie.
    Je kunt de onderliggende artikelen sorteren en onderverdelen door het aantal te weergeven artikelen op te geven.

• Lijst categorieën
    Een lijst van alle categorieën.

Reactie blok
Hiermee weergeef je de recente reacties die geplaatst zijn op je weblog.
Je kunt het sorteren en onderverdelen door het aantal te weergeven reacties op te geven.

Formulier blok
Indien je een formulier hebt aangemaakt kun je dit invoegen d.m.v. dit blok.

Widget blok
Plaats enkele widgets op je pagina, keuze uit:

• Visitekaartje
    Door een aantal velden in te vullen kun je de bezoekers informeren met jouw gegevens.

• Google AdSense
    Indien je gebruik maakt van Google AdSense kun je hier gebruik van maken.

Abonneer blok
Laat je bezoekers abonneren op jouw weblog/website.