Afgeleide stijl

De Websitemaker bevat stijlen waarmee je de website een bepaald uiterlijk kunt geven. De stijlen zijn vindbaar onder het tabblad "Vormgeving". Zodra je een stijl geïnstalleerd hebt kun je er een afgeleide stijl van maken om het toe te passen om je pagina's.

Wat is de oorspronkelijke stijl?
Een stijl kan afkomstig zijn uit de Websitemaker uitwisseldienst of van een zelf gemaakte CSS stijl.
Zodra je dit installeert komt het te staan in de "Lijst met stijlen", hiervandaan kun je een afgeleide stijl van maken.

Wat is een afgeleide stijl?
Een afgeleide stijl is een kopie van de oorspronkelijke stijl die gebruikt kan worden op pagina's. Je kunt net zoveel afgeleide stijlen maken als je wilt. Maar geef het wel een logische benaming zodat je het achteraf makkelijk kunt beheren.

Instructie om een afgeleide stijl te maken:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Vormgeving".
  3. Klik op "Stijlen" in het menu aan de linkerkant van het scherm om de onderliggende opties te weergeven.
  4. Klik vervolgens op "Nieuwe stijl aanmaken".
  5. Klik op "Afgeleide stijl".
  6. Kies de stijl waarvan je een afgeleide stijl van wilt maken en klik op "Verder".
  7. Geef de stijl een logische en herkenbare benaming en volg de rest van de instructies in beeld.

De stijl direct aan een pagina koppelen?

1. Klik op "Indeling" in het menu aan de linker kant van het scherm om de onderliggende pagina's te weergeven.
  2. Klik vervolgens op de pagina waar je de stijl op wilt toepassen.
  3. Klik op de knop links naast "Instellingen" (nog steeds boven in het scherm).
  4. Kies de betreffende stijl die jij wilt gebruiken (die je speciaal hiervoor hebt aangemaakt) uit de lijst dat weergegeven wordt.
  5. Klik op "Opslaan", rechts in het scherm.

Zie voor de beeldvorming de instructievideo: http://youtu.be/_CyVjz5mH_U