Pagina aanmaken

Pagina's zijn enorm handig om je website een mooie structuur en indeling te geven zodat je er ook meer controle over hebt. De inhoud van een pagina is namelijk vrij eenvoudig op te stellen en te publiceren.

Er zijn 4 paginatypes die je kunt aanmaken. Dit zie je zodra je een nieuw pagina aanmaakt:
Zakelijk, Blanco, Fotopagina, Weblog, Visitekaartje. Dit zijn in principe verzamelingen van blokken die bij het aanmaken van de pagina direct op de pagina staan. Je kunt ook kiezen voor het type "Blanco" en er zelf naar eigen wens blokken aan toe te voegen. In veel gevallen is dit laatste het gunstigst.

Instructie:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Navigatie".
  3. Klik op "Pagina's" in het menu aan de linkerkant van het scherm om de onderliggende pagina's te weergeven.
  4. Klik vervolgens op "Pagina toevoegen" .
  5. Vul een pagina naam in.

Let op!
    Voorkom lange benamingen met speciale letters en speciale leestekens.
    Een pagina naam moet kort en bondig zijn en kan later niet gewijzigd worden.

6. Kies een "Pagina type".
  7. Geef vervolgens aan of deze pagina gekoppeld moet zijn aan de "Binnenkomst pagina".

Let op!
    Het is aan te raden om alle pagina's aan één "hoofdpagina" gekoppeld te houden tenzij je er specifiek voor wilt kiezen om het ongekoppeld aan te maken.

8. Kies niet voor "Geen subpagina dit is een hoofdpagina".
  9. Klik op "Maak deze pagina aan" rechts onder het scherm.