Metagegevens toevoegen

Pagina's kunnen "Metagegevens" bevatten. Hiermee kun je een pagina een specifieke beschrijving en categorisering meegeven. Dit kan bevorderlijk zijn voor de vindbaarheid van je website.

Metagegevens zijn een verzameling van twee metatags voor sleutelwoorden en beschrijving. Het is daarom voor deze twee metatags niet nodig om ze nog apart aan te maken met zelf opgegeven metatags.

Belangrijk!
Zoekmachines lezen alleen een bepaald aantal karakters en woorden mee. Maak het niet te lang en wees kort en bondig.

Instructie:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Navigatie".
  3. Klik op "Pagina's" in het menu aan de linkerkant van het scherm om de onderliggende pagina's te weergeven.
  4. Klik vervolgens op de pagina waar je de "Instellingen" wilt toevoegen.
  5. Zodra de pagina geladen is klik je boven in het scherm op de knop voor "Meta tags".
  6. Vul bij het veld voor "Meta keywords" de sleutel woorden in gescheiden met een komma.
  7. Vul bij het veld voor "Meta omschrijving" een omschrijving in.
  8. Klik op "Bijwerken".
  9. Klik op "Opslaan", rechts boven in het scherm.