Sitemap instellen

Wat is een Sitemap?
Dit is een index waar de gehele inhoud van de website in kaart is gebracht.
Pagina's, artikelen, afbeeldingen, links, categorieën etc.

Waar dient een Sitemap voor?
Zoekmachine's maken gebruik van een "sitemap" om je website zo optimaal mogelijk te indexeren.

Een sitemap dien je eerst te genereren
Ga naar de volgende website: http://www.xml-sitemaps.com/
En genereer jouw sitemap en bewaar de code die je te zien krijgt.

Belangrijk!
Let wel op dat een "sitemap" een momentopname is van de website op dat moment.

Als de inhoud van je website wijzigt omdat het groeiende is of aangepast is dan zul je hier weer een "sitemap" van moeten maken en gebruiken.

Houd er rekening mee dat een "sitemap" geen garantie is om bovenaan in de zoekmachine resultaten te zien verschijnen.

Zodra je een "sitemap" hebt ingesteld volgens deze beschrijving dan kun je het bereiken via een URL: http://www.domeinnaam.nl/sitemap.xml   (dit is een voorbeeld).

Instructie:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Instellingen".
  3. Klik op "Zoekmachine instellingen" in het menu aan de linkerkant van het scherm om de onderliggende opties te weergeven.
  4. Klik vervolgens op "Sitemap.xml instellen".
  5. Plak de volledige "sitemap code" die je gegenereerd hebt hier in.
  6. Klik op "Opslaan".

Zie voor de beeldvorming de video instructie: http://youtu.be/bktObRLEImk