Wat is Base64 code?

"Base64" is een manier om een stukje code om te zetten naar binaire code. Het is een soort versleuteling die van een leesbare code een lange rij cijfers en letters maakt. Veel hackers gebruiken Base64 code om te verbergen wat hun code doet. Op deze manier is het lastiger om te herkennen dat er schadelijke code in de bestanden op jouw website staat.

Een webserver is in staat om, bij het openen van jouw website, deze Base64 code weer om te zetten naar het script. Als dit een malware script is, kan deze op die manier worden uitgevoerd. Helaas is het niet mogelijk om deze mogelijkheid van het gebruik van Base64 code uit te schakelen op onze webservers. Sommige programmeurs van CMS pakketten gebruiken Base64 code om hun product tegen kopiëren te beschermen.

Hier onder zie je een voorbeeld van Base64 code die wel schadelijk is. De hacker heeft in dit geval ook bepaalde codes omgekeerd neergezet, zoals 'edoced_46esab', dat is omgekeerd 'base64_decode'. Als je code zoals onderstaand voorbeeld ziet, neem dan even contact op met onze helpdesk. Het is dan heel goed mogelijk dat je website is geïnfecteerd.