Backup terug plaatsen

Mijndomein.nl maakt dagelijks een "backup" van je data. Dit omvat e-mail, databases en de bestanden op de FTP. De backup gaat tot 7 dagen terug. Het terugplaatsen van een backup kun je zelf uitvoeren.

Let op: Met een Email, Websitemaker of Webwinkel pakket kun je zelf geen backup terugplaatsen. Met het Webhosting Plus pakket kun je alleen een backup van de webbestanden en databases terug plaatsen. Voor een backup van de email: neem contact op met onze helpdesk.

De backup is ingedeeld in 3 verschillende typen:

• Web bestanden
    De inhoud van de FTP folders van het betreffende domein.
  • Database
    De inhoud van de betreffende database.
  • Mailbox
    De inhoud van het betreffende e-mailadres met mailbox.

Als beheerder van een website is het verstandig om zelf ook eigen backup's bij te houden, zodat je verder terug kunt dan die 7 dagen die wij voor jou bewaren. Lees hier meer over in het artikel "een backup maken van je website".

Belangrijk!
Het terugplaatsen van een backup overschrijft de bestaande inhoud met de data van een eerder moment. Houd hier rekening mee als je de onderstaande instructie volgt. Als dit niet de bedoeling is, neem dan contact op met de helpdesk voor het uitvoeren van een backup met behoud van huidige data.

Instructie:

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarvan je een backup wilt terugplaatsen.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" kies t.h.v. "Webhosting" voor "Instellingen".
  3. Klik vervolgens op de knop "Back-up terugplaatsen".
  4. Doorloop de 4 stappen:

• Kies uit de backup opties voor: "Web bestanden", "Database", "Mailbox".
    • Kies het backup onderdeel (indien van toepassing).
    • Kies de datum van de backup.
    • Bevestig om af te ronden.

5. Na het succesvol afronden wordt het proces in gang gezet. Afhankelijk van de omvang kan dit enkele minuten tot enkele uren duren. Het is aan te raden geen nieuwe terugplaats-actie op te starten zolang de vorige nog bezig is. Neem bij twijfel contact op met onze helpdesk.