Verborgen bestanden

Bestanden die geplaatst kunnen worden in de FTP-webruimte kunnen verborgen worden door een "punt" als leesteken vóór de bestandsbenaming te plaatsen.

Verborgen bestanden zijn niet standaard zichtbaar voor jou als beheerder, dit kan leiden tot misvattingen zoals het niet volledig kunnen verwijderen van bepaalde mappen in de FTP-webruimte.

Oorzaak voor het niet kunnen verwijderen van mappen:

Het niet kunnen verwijderen van mappen komt omdat de betreffende mappen verborgen bestanden bevatten. Om deze te kunnen verwijderen moet je de verborgen bestanden zichtbaar maken binnen het FTP- programma waar je op dat moment gebruik van maakt. Vervolgens kun je doorgaan met het verwijderen van de betreffende mappen en bestanden.

Dit artikel geeft uitleg met schermafbeeldingen hoe je binnen FileZilla de verborgen bestanden kunt weergeven. Indien jij gebruik maakt van een ander FTP-client, raadpleeg hiervoor de documentatie van het betreffende programma.

Mijndomein.nl adviseert je om gebruik te maken van Filezilla.
Zie voor meer uitleg zie het artikel over FTP.


Stap 1

Je kunt zien dat er in dit voorbeeld maar 3 bestanden standaard zichtbaar zijn.


Stap 2

  • Klik op de knop "Server" in de menubalk van FileZilla en kies voor de laatste optie om de verborgen bestanden geforceerd weer te geven.

  • Nadat je de optie om "verborgen bestanden geforceerd aan te zetten" in hebt geschakeld zul je het onderstaande informatiescherm in beeld te zien krijgen.

  • Hier kun je op "OK" klikken om door te gaan.


Resultaat

Je kunt zien dat er in dit voorbeeld meer dan 3 bestanden standaard zichtbaar zijn, waaronder ook de verborgen bestanden.

Was dit artikel nuttig?