Database beheer uitleg

Dit artikel beschrijft de verschillende onderdelen om MySQL databases te beheren.
De pakketten die de MySQL database optie bieden zijn: Webhosting- en Webhosting plus.

De specificaties van deze pakketten kun je vinden op:
http://www.mijndomein.nl/product-vergelijking

Indien je een ander pakket hebt en je wilt toch gebruik kunnen maken van de MySQL database optie, breid dan je pakket uit naar één van de bovenstaande pakketten.

Belangrijk!
Het niet mogelijk is om te verbinden met een MySQL database vanaf een externe locatie buiten Mijndomein.nl om. Als je een website hebt staan op een externe server buiten Mijndomein.nl om dan kun je niet verbinden met een MySQL database die bij Mijndomein.nl staat. Dit is een veiligheidsmaatregel.

Instructie voor beheer:

1. Log in op het Mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarvan je de MySQL databases wilt beheren.
    Dit kan vanuit het "Dashboard".
  3. Klik vervolgens t.h.v. "Webhosting" op "Instellingen" en daarna op de knop "Databases".
  4. Zodra de pagina geladen is zul je een overzicht zien van de aangemaakte MySQL databases, als deze zijn aangemaakt.

Hieronder vind je een voorbeeld waarbij de verschillende onderdelen zijn uitgelicht.