.htaccess IP blokkade

Uit veiligheid kun je ervoor kiezen om een bepaalde map te beveiligen of af te schermen voor onbevoegden. Hiervoor dien je een .htaccess bestand aan te maken en te plaatsen op jouw webruimte in de door jou gekozen map.

Je kunt op deze wijze bezoekers vanaf een gespecificeerd IP adres of bereik volledig blokkeren. Let er wel op dat je jezelf niet buitensluit van je eigen website. Voeg nooit jouw eigen IP adres toe voor IP blokkade. Mocht dit wel het geval zijn dan kun je de .htaccess beveiliging eraf halen vanuit jouw FTP programma.

Instructie:

In dit voorbeeld willen we de toegang op IP niveau beheren via een .htaccess bestand.

1. Maak een .htaccess bestand aan.

2. Plaats in het .htaccess bestand de volgende code:

Het onderstaande houdt in dat het voor iedereen is toegestaan behalve voor deze twee IP adressen:
    order allow,deny
    deny from 123.123.123.123
    deny from 124.124.124.124
    allow from all
    Het onderstaande houdt in dat het voor iedereen is toegestaan behalve voor deze twee IP reeksen:
    order allow,deny
    deny from 123.123.123
    deny from 124.124.124
    allow from all
    Het onderstaande houdt in dat het voor niemand is toegestaan behalve voor deze twee IP adressen:
    order deny,allow
    deny from all
    allow from 123.123.123.123
    allow from 124.124.124.124

De root server locaie voor een Webhosting Plus pakket is: /storage/web/public/sites/

3. Upload het .htaccess bestand naar de FTP folder waar je wilt dat dit .htaccess bestand zijn werk doet.