Website overzetten naar Webhosting Plus

Om over te stappen naar het Webhosting Plus platform zijn meerdere handelingen nodig. In deze handleiding lees je alle stappen die nodig zijn om je website over te zetten naar het Webhosting Plus platform.

Kom je hier zelf niet uit? Neem dan contact op met onze helpdesk en vraag naar de "overstapservice" naar Webhosting Plus.

Stap 1: maak een backup van je website

Het Webhosting Plus platform is fysiek gescheiden van het reguliere hosting platform. Het is daarom nodig om de bestanden en de database van je website over te zetten. Om dit te doen moet je eerst een backup maken van je website. Alle informatie die je hiervoor nodig hebt staat in het artikel "Een backup maken van je website".

Stap 2: vraag het Webhosting Plus pakket aan

Zodra je een backup hebt gemaakt kan je het Webhosting Plus pakket bestellen. Dit doe je door de handleiding "Pakket wijzigen" te volgen. Let wel: je website gaat hierbij direct offline. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd hebt om stap 3 en 4 uit te voeren.

Stap 3: upload de gemaakte backup

Database

Zodra de pakket wijziging klaar is ontvang je een email met database gegevens. Log hiermee in op PHPMyAdmin. Je bereikt PHPMyAdmin via http://www.jouwdomeinnaam.nl/phpmyadmin. Voor meer informatie: Inloggen op een Webhosting Plus database

Nadat je ingelogd bent kan je een nieuwe database en gebruiker aanmaken. Dit is belangrijk, omdat je nooit de gebruiker "DBM" mag gebruiken voor de configuratie van je website. Deze gebruiker is alleen bedoeld voor beheer en onderhoud!

Schrijf de database naam, gebruiker en wachtwoord op, deze heb je later nodig voor de configuratie van je website. Volg hierna de handleiding "Plus database importeren" om de gemaakte backup te importeren in de nieuwe database.

Bestanden

Het inloggen op de FTP van het Webhosting Plus platform gaat net iets anders als op het reguliere platform. Gebruik hiervoor de gegevens die je per email hebt ontvangen. Als je hulp nodig hebt bij het uploaden van de bestanden kan je de handleidingen "FTP Instellen & inloggen" en "Uploaden met FileZilla" raadplegen.

Stap 4: website configuraties wijzigingen

Als laatste stap moet je website configuratie aangepast worden. Je moet in de configuratie de database naam, database gebruiker en database wachtwoord aanpassen. Hieronder vindt je voorbeelden voor veelgebruikte systemen.

Wordpress

De configuratie staat in het bestand wp-config.php. Hier moet je de velden "DB_NAME", "DB_USER", "DB_PASSWORD" aanpassen.

Voorbeeld:

Joomla

De configuratie staat in het bestand configuration.php. Hier moet je de velden "$user", "$db", "$password" aanpassen.

Voorbeeld:

Drupal

De configuratie staat in het bestand settings.php (te vinden in de folder sites en vervolgens de folder default). Je moet de velden "database", "username", "password" aanpassen.

Voorbeeld:

'database' => 'databasenaam',
'username' => 'gebruikervoordatabase',
'password' => 'wachtwoord_van_database_gebruiker',
'host' => 'db.jouwwebsite.nl',

Magento

De configuratie staat in het bestand local.xml (te vinden in de folder app, vervolgens de folder etc). Je moet de velden "username", "password" en "dbname" te wijzigen.

Ander CMS systeem

Het configuratiebestand verschilt per type CMS. Meestal heet dit bestand "config.php" of "configuration.php". De instellingen welke je dient aan te passen zijn de database naam, database gebruiker en database wachtwoord.

We kunnen je niet toelichten waar deze zich precies bevinden op andere systemen en verzoeken je voor de specifieke instellingen ondersteuning te vragen bij de maker van de software die je gebruikt.