SSL certificaten uitgelegd

Dit artikel is alleen van toepassing op het Webhosting Plus pakket. Om je pakket te wijzigen: pakketwijziging.

Wat is SSL

SSL (Secure Socket Layer) is een techniek waarmee het uitwisselen van data tussen de webserver en de bezoeker versleuteld plaats vindt. Hierdoor is het voor andere (kwaadwillende) partijen vrijwel onmogelijk om met het verkeer mee te luisteren.

Om te controleren of een website legitiem is wordt er gebruik gemaakt van een SSL certificaat. Dit certificaat wordt uitgegeven door een Certificaat Autoriteit (CA) die in staat voor de echtheid van het certificaat. Om dit te kunnen garanderen voert de CA diverse controles uit voordat ze het certificaat uitgeven.

Websites die gebruik maken van SSL kun je gemakkelijk herkennen aan het gesloten slotje en door het gebruik van https:// in de adresbalk.

Om een SSL certificaat te bestellen voor je Webhosting Plus pakket mag je de handleiding SSL certificaat bestellen volgen.

Voor meer informatie over de verschillende SSL certificaten die je kunt bestellen:
SSL certificaat vormen

Veel gestelde vragen

Kan ik ook zelf een SSL certificaat  aanmaken?

Je kunt ook een zelfgemaakt SSL certificaat aanmaken en installeren. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld bezig bent met een test-website waarbij het wel belangrijk is dat het verkeer versleuteld is, maar het niet belangrijk is of de website legitiem is. Bij een zelf aangemaakt certificaat zal de browser altijd een foutmelding geven, omdat de uitgever (jij zelf) niet vertrouwd wordt door de browser.

Voorkomt een SSL certificaat dat mijn website gehacked kan worden?

Een SSL certificaat beschermt je website niet tegen beveiligingsfouten in de code van de website. SSL beveiligt dus enkel de communicatie tussen de bezoeker en een website, maar niet de website zelf.

Kan ik ook een SSL certificaat kopen voor een subdomein?

Dit is mogelijk, je hebt hier verschillende mogelijkheden voor welke hier onder toegelicht worden.

1. Specifiek voor een subdomein.

Als je slechts een subdomein hoeft te beveiligen is dit de goedkoopste oplossing. Heb je meerdere subdomeinen die beveiligd moeten worden, kies dan voor een wildcard certificaat.

2. Voor meerdere subdomeinen

Als je een wildcard SSL certificaat aanvraagt dan is deze geldig voor alle subdomeinen die onder je domeinnaam vallen. Het wildcard certificaat is aan te bevelen als je meer dan één subdomein moet beveiligen, of als je vaak van subdomein wisselt.

3. Subdomein opgeven als een SAN.

Met een SAN certificaat kan je meerdere subdomeinen opgeven. Het is een middenweg tussen het enkele certificaat en het wildcard certificaat. Het voordeel is dat je meerdere subdomeinen kunt gebruiken. Het nadeel is dat je beperkt ben tot de subdomeinen die je bij het aanvragen hebt toegevoegd.

Kan ik ook bij een andere partij een certificaat aanvragen?
Kan ik een certificaat naar jullie platform verhuizen?

Als je een certificaat aan wil vragen bij een andere partij, of als je een certificaat naar ons wil verhuizen, dan heb je een CSR nodig. Voor meer informatie over het aanvragen van een CSR:

Handleiding CSR aanmaken