SSL termen lijst

CA - Afkorting van Certificate Authority. Een CA is de organisatie achter SSL certificaten en zorgt voor de procedures welke worden toegepast bij de validatie van het certificaat. Voorbeelden van CA's: Symantec, Globalsign.

Certificaat - Een certificaat biedt zekerheid en herkenning.

CSR - Afkorting van Certificate Signing Request. Dit is het verzoek wat je aanmaakt en nodig hebt om een SSL certificaat aan te vragen.

Encryptie - Het beveiligen van data zodat deze niet zomaar toegankelijk is, ook wel versleuteling genoemd.

SAN - Subject Alternate Name. Dit is de alternatieve naam die je kunt opgeven binnen certificaten om beveiliging aan te bieden, bijvoorbeeld een specifiek subdomein.

SSL - Afkorting van Secure Sockets Layer. SSL is een beveiligde verbinding tussen server en cliënt.

Wildcard - Ook wel joker teken genoemd. Bij SSL certificaten wordt dit gebruikt om ervoor te zorgen dat het SSL certificaat op alle subdomeinen actief is.