SSL certificaat installeren
Let op: Het zelf aanvragen en installeren van een certificaat is een geavanceerde handeling. Ben je hier niet bekend mee? Volg dan onze handleiding SSL certificaat bestellen om gemakkelijk en snel een certificaat aan te schaffen voor je website!

Dit artikel is alleen van toepassing op het Webhosting Plus pakket, Kijk voor meer informatie op pakketwijziging.

Als je een SSL certificaat hebt besteld via een andere partij kan je deze via je beheerpagina op ons platform installeren. Hiervoor is het wel belangrijk dat het certificaat uitgegeven is met een CSR (Certificate Signing Request) dat op ons platform aangemaakt is. Zie indien nodig het artikel over het aanmaken van een CSR. Je kan de leverancier vragen om het certificaat opnieuw uit te geven ( een "re-issue" ) met het op ons platform aangemaakte CSR bestand.

Heb je nog geen certificaat? Dan kan je deze gemakkelijk en snel bestellen via je beheerpagina: SSL certificaat bestellen

Instructie:

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waar je de CSR op wilt aanmaken.
    Ga naar "Mijn producten" en klik op "Instellingen" bij Webhosting Plus.

3. Klik vervolgens op het icoon genaamd "SSL certificaten instellen".
  4. Zodra de pagina geladen is, zul je een overzicht zien van SSL Certificaten als deze zijn aangevraagd.
  5. Klik op "Upload een certificaat".
  6. Controleer of de informatie klopt. Zo ja, klik op "Installeer".
  7. Als alles goed is gegaan staat het certificaat in het overzicht met de status "In afwachting". Als je het oude certificaat naar het archief verplaatst wordt het nieuwe certificaat actief.

Foutmelding?

De mogelijke oorzaken hiervan zijn:

• Het domein waar het SSL certificaat voor is gemaakt, is geen Webhosting Plus domein of bevat een typefout.
  • Je probeert een SSL certificaat te installeren dat niet aangemaakt is met een CSR van ons platform.

Je kan hiervoor contact opnemen met onze helpdesk. Stuur hierbij het certificaat mee, maar let er op dat je het bijbehorende .key bestand nooit over het internet verstuurd!