Webhosting Plus databases

De database setup van een Webhosting Plus pakket is anders dan de databases bij het reguliere Webhosting pakket.

Het volledige beheer van databases is bij het Webhosting Plus pakket geïntegreerd in de phpMyAdmin. Je kunt hierin databases en databases gebruikers aanmaken.

Dit artikel is alleen van toepassing op het Webhosting Plus pakket, zie indien nodig meer informatie over een pakketwijziging.

Belangrijke informatie

De Webhosting Plus database wordt afgeleverd met een "root" gebruiker: DBM
Gebruik nooit de DBM gebruiker direct binnen een website.

De DBM gebruiker is de hoofd (root) gebruiker binnen jouw databases. Het direct gebruiken van de DBM gebruiker in een script raden wij af. Mocht je dit toch doen dan levert dit een veiligheidsrisico op.
De DBM gebruiker dien je alleen binnen phpMyAdmin te gebruiken en is niet bedoelt om op jouw website in te stellen.

Stel dat kwaadwillenden via een exploit op jouw website de configuratie uitlezen en je de DBM gebruiker gebruikt, dan hebben deze kwaadwillenden meteen de gebruiker in handen waarmee ze alle databases kunnen benaderen / verwijderen.

Verwijder of wijzig niet de rechten van de DBM gebruiker

Deze wordt namelijk ook door de helpdesk gebruikt om ondersteuning te kunnen bieden.
Verwijder je deze of wijzig je de rechten, dan kunnen wij je geen ondersteuning geven, totdat dit is verholpen.

Wijzig geen databases information_table en mysql

Ondanks dat je mogelijk bij deze databases kan, voer hier nooit acties op uit. Tenzij je exact weet wat voor gevolgen dit kan hebben.

Gebruik voor elke database een gebruiker met een uniek wachtwoord

Vanuit veiligheidsoogpunt is het slim om voor elke database een uniek wachtwoord te gebruiken en maar 1 gebruiker per database aan te maken.

MySQL server tijd instellen

Standaard staat de server tijd op de zogenaamde Coordinated Universal Time (UTC) tijd.

Het is gebruikelijk dat de webapplicatie zelf met tijdzones omgaat. Mocht je echter alsnog een andere tijdzone willen instellen dan kan dit ook door met de DBM gebruiker in te loggen en de volgende query uit te voeren in PHPMyAdmin.

SET GLOBAL time_zone = "Europe/Amsterdam";

Hulp en uitleg over phpMyAdmin

Voor meer hulp en instructies met PHPMyAdmin verwijzen we je door naar de officiële wiki van PHPMyAdmin: http://wiki.phpmyadmin.net/pma/Welcome_to_phpMyAdmin_Wiki