Database en gebruiker aanmaken

Het is belangrijk om per database een gebruiker aan te maken waarmee je voor gebruik op de betreffende database kunt inloggen.

Indien nodig zie het artikel uitleg over MySQL database beheer.
Dit artikel is alleen van toepassing op het Webhosting Plus pakket, voor meer informatie kijk op pakketwijziging.

Instructies

1. Log in op phpMyAdmin.
  2. Open de pagina "Gebruikers"
  3. Klik op "Gebruiker toevoegen"

4. Vul het formulier in
    • Gebruikersnaam
      Vul hier de gewenste gebruikersnaam in.
    • Machine
      Laat dit op "elke machine" staan. Machines van buiten ons netwerk kunnen geen verbinding maken, dit hoeft daarom niet beperkt te worden.

• Wachtwoord
      Gebruik bij voorkeur het automatisch gegenereerd wachtwoord

• Vink "Een databank aanmaken met dezelfde naam en alle rechten hierop geven." aan.

• Rechten
      Voor de meeste systemen (WordPress/Joomla) hoef je hier niets in te stellen.

5. Klik op "Start" om de gebruiker aan te maken.

Zie indien nodig:
Inloggen op een database.
Wachtwoord vergeten.
Database en gebruiker aanmaken.