Link toevoegen

In een artikel of een tekstblok binnen de Websitemaker kun je links toevoegen. Dit kunnen tekstlinks of afbeeldingslinks zijn die vervolgens doorverwijzen naar een door jou gespecificeerde website of onderdelen van jouw Websitemaker website.

Voor de beeldvorming is de volgende video-instructie beschikbaar: http://youtu.be/iRp7Qa4P2r4

Waar kun je allemaal naartoe linken?

• Linken naar een andere/externe website
    Heb je een URL van een (andere) website waar je naartoe wilt linken dan kun je dit invullen bij "Link/Koppelings locatie".
    Een voorbeeld van een URL: http://www.domein.nl

• Een mailto link maken
    Wil je een mailto link maken dan kun je gebruik maken van: mailto:email@adres.nl
    Dit kun je invullen bij "Link/Koppelings locatie".

• Linken naar de inhoud van je eigen website
    Klik bij "Systeemkoppeling uit" op "selecteer".
    Er zal een menu uitschijven waarin je kunt kiezen uit een aantal opties om naartoe te linken.

• Hoofdlijst met de keuze opties
      De websitemaker begin pagina => http://www.domein.nl
      De websitemaker beheer pagina => http://www.domein.nl/Admin

• Categorieën
      Kies hier een door jou gemaakte categorie om er direct naartoe te verwijzen.

• Artikelen
      Kies hier een door jou gemaakte artikel om er direct naartoe te verwijzen.

• Media albums
      Kies hier een door jou gemaakte media album om er direct naartoe te verwijzen.

• Formulieren
      Kies hier een door jou gemaakte formulier om er direct naartoe te verwijzen.

• Pagina's
      Kies hier een door jou gemaakte pagina om er direct naartoe te verwijzen.

• Bestanden
      Kies hier een bestand die je hebt ge-upload via bestanden (tabblad "inhoud" => "Albums" => "Bestanden"). Je krijgt de inhoud van je bestanden te zien waar je zelf het bestand kun selecteren om er direct naartoe te linken. Er is ook een optie om hiervandaan een bestand te uploaden, te selecteren en te linken.

Tip
      Het is verstandig om zelf een goede structuur te maken waar je de bestanden in upload (tabblad "inhoud" => "Albums" => "Bestanden"). Maak mappen aan en organiseer je bestanden goed om chaos en onduidelijkheid te voorkomen.

Opties voor het "Doelscherm"

Klik bij "Doelscherm" op het uitschuif menu.
Je krijgt twee opties waar uit je kan kiezen voor de link die je maakt.

• Zelfde scherm
    Kies voor deze optie indien je wilt dat de link zich opent in de huidige scherm. Gebruik deze optie voor links die verwijzen naar interne website content/inhoud. Denk hierbij aan artikelen/categorieën/albums/formulieren etc.

• Nieuw venster
    Kies voor deze optie indien je wilt dat de link zich opent in een nieuwe (Internet Browser) venster. Dit kun je gebruiken bij links die naar een externe website verwijzen. Zo behoud je de bezoeker op je website zonder dat je hem/haar verliest. Indien de bezoeker weer terug wil kan hij/zij terug schakelen naar de vorige (Internet Browser) venster.