Categorieën

Een categorie is slechts een "label" waar je artikelen, media albums en formulieren aan kunt koppelen. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je met enkel één categorie weergaveblok op een pagina de inhoud van een categorie kunt weergeven. Alle artikelen, media albums en formulieren zullen dan onder elkaar (afhankelijk van de categoriesortering) geplaatst worden.

De categorie "Voorpagina" is een systeemcategorie welke niet verwijderd of van naam gewijzigd kan worden. Wel kun je het zichtbaar of onzichtbaar maken vanuit de Websitemaker instellingen.

Met categorieën kun je bijvoorbeeld blogs- of nieuwspagina's maken die je enkel hoeft aan te vullen door een artikel te maken en te koppelen aan de categorieën die daarvoor bestemd zijn.

Ook kun je bijvoorbeeld eigen archief aanmaken door een categorie te maken voor de verschillende maanden in het jaar. Elk artikel die je aanmaakt kun je koppelen aan de daarvoor bestemde categorie of categorieën.

Het is wel belangrijk dat je nadenkt over je categorieën en de benaming ervan.
Zorg voor een logische benaming zodat je dit in de toekomst aan kunt houden (het hernoemen van bestaande categorieën kan achteraf ook).

Categorie voorbeelden:

• Blog
  • Nieuws
  • Januari 2013
  • Tuinprojecten

Door slim om te gaan met de categorieën die je kunt aanmaken kun je bijvoorbeeld een artikel koppelen aan "Januari 2013" (omdat het artikel is gemaakt in januari 2013), "Nieuws" (omdat het een nieuwsbericht is), "Tuinprojecten" (omdat de inhoud een tuinproject betreft).
Zo heb je één artikel gekoppeld aan meerdere categorieën.

Instructie:

1. Log in op de Websitemaker beheer.
  2. Klik boven in het scherm op het beheer tabblad "Navigatie".
  3. Klik op "Categorieën" in het menu aan de linker kant van het scherm om de onderliggende opties te weergeven.
  4. Klik vervolgens op "Lijst met categorieën" voor een overzicht.
  5. Maak een nieuwe categorie aan door op "Toevoegen" te klikken en een naam op te geven.

Zie voor de beeldvorming de instructievideo: http://youtu.be/EQxXXOX-YPI