Database configuratiewijziging (wachtwoord)

Nadat je een nieuw wachtwoord voor een database van ons hebt ontvangen moet je die ook binnen jouw site waar je deze database gebruikt wijzigen. In dit artikel leggen we je uit hoe.

Instructie:

1. Login op de FTP omgeving
  2. Open de folder /sites/public/www.domeinnaam.nl
    (vul hier jouw domeinnaam in waar de database op ingesteld is)
  3. Download de configuratie van jouw website (zoek naar een bestand genaamd wp-config.php , configuration.php, setting.inc.php of settings.php) de naam van de configuratie verschilt per systeem. Meestal staat dit bestand direct in de hoofdfolder van de website of in een subfolder genaamd "config" , "includes" of "settings".
  4. Maak voor de zekerheid een kopie van dit bestand en sla deze lokaal op.
  5. In het bestand zal een veld staan met het database wachtwoord. Dit veld kan als naam bijvoorbeeld DB_PASSWORD , DATABASE_PASSWORD of DB_USR_PASSWORD zijn, je oude database wachtwoord zal hier achter staan.
  6. Achter dit veld zal een waarde staan, deze waarde pas je aan van het oude database wachtwoord naar het nieuwe database wachtwoord.
  7. Sla het bestand op en plaats deze weer op jouw FTP omgeving.
  8. Je website zal nu weer verbinding kunnen maken met jouw database.