SSL instellen op je website

Bij het Webhosting Plus pakket heb je de mogelijkheid om een certificaat te bestellen zodat je website via HTTPS bereikbaar is. Nadat het certificaat geleverd is moet je website configuratie aangepast worden om gebruik te maken van HTTPS.

Let op: Het gebruikmaken van SSL op je site werkt alleen als je een (geldig) SSL certificaat hebt geïnstalleerd en als je website volledig voorbereid is:

Alle bronnen(CSS, JavaScript en afbeeldingen) op je website, die van je eigen website zijn, moeten geladen worden via HTTPS. Als dat niet het geval is krijg je geen groen slotje, en wordt de pagina mogelijk niet goed weergegeven.

Gebruik je WordPress?

• Log in op je WordPress website
  • Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS.
  • Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan kun je de WordPress plugin "Remove HTTP" gebruiken.
  • Volg de instructies onder "Gebruik je een ander systeem". Via het htaccess bestand gebruikers doorsturen gaat namelijk sneller dan via WordPress.

Gebruik je Joomla?

• Login op jouw Joomla installatie.
  • In de menu manager kun je per menu item onder Parameters (System) opgeven of SSL aan of uit moet staan.
  • Volg de instructies onder "Gebruik je een ander systeem". Via het htaccess bestand gebruikers doorsturen gaat namelijk sneller dan via het CMS.

Gebruik je Magento?

• Login op jouw Magento Installatie
  • Ga naar System > Configuration > Web > Secure
  • Zorg dat de "Secure base URL" begint met 'https://'
  • Zet Use secure urls in frontend op Yes
  • Volg de instructies onder "Gebruik je een ander systeem". Via het htaccess bestand gebruikers doorsturen gaat namelijk sneller dan via het CMS.

Gebruik je OpenCart?

• Ga naar "Systeem" => "Instellingen"
  • Open het tabblad "Server"
  • Zet de optie "SSL gebruiken" aan
  • Volg de instructies onder "Gebruik je een ander systeem". Via het htaccess bestand gebruikers doorsturen gaat namelijk sneller dan via het CMS.

Gebruik je een ander systeem?

Maak of wijzig het .htaccess bestand in de root van je domein.
Stel, je website is www.eendomeinnaam.nl dan is de root van je domein /public/sites/www.eendomeinnaam.nl

Zet de volgende regels in je htaccess als je SSL wilt forceren:

RewriteEngine On
RewriteBase /
#Do not redirect .well-known
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well\-known/ RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https [NC] RewriteCond %{HTTPS} off [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=302]

Elk verzoek naar je website zal nu beveiligd zijn.

Wil je geen SSL meer gebruiken?

Zet de volgende regels in je htaccess als je juist geen SSL wil gebruiken:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} https [NC,OR]
RewriteCond %{HTTPS} on [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=302]

Elk verzoek naar je website zal nu zonder SSL zijn.