Verzendlimiet voor e-mail

In één keer veel mensen bereiken, is de wens van ieder bedrijf of organisatie. Zo zijn er velen je voor geweest met goede en minder goede bedoelingen, waardoor het bestaan van SPAM tot stand is gekomen.

Het antwoord hierop is dat vele systemen beveiligd en gelimiteerd zijn om zichzelf en de achterliggende groep klanten af te schermen van deze vorm van dreiging. Denk bijvoorbeeld aan een limiet voor het aantal te versturen berichten net zoals Mijndomein dit hanteert voor e-mailverkeer vanaf de Webmail en Webhosting. De limiet staat op 100 uitgaande berichten per uur.

Niemand staat te wachten op het ontvangen van ongevraagde mail. Nu zul je zeggen dat jij niet behoort tot de groep van spammers, maar dat wil niet zeggen dat de systemen die jouw berichten verwerken dezelfde mening delen. In veel gevallen worden massa-mailings gezien als SPAM waardoor deze worden gefilterd en uiteindelijk jouw eindgebruikers of klanten niet bereiken.

Nu zijn er verschillende opties om hier mee om te gaan.

  1. Zorg ervoor dat je onder de 100 uitgaande mailberichten per uur zit. Stel jouw CMS of software af op minder dan 100 berichten per uur. Zo blijft het wel langer lopen, maar je zult het uiteindelijke doel beter bereiken.
  2. Gebruik services zoals MailChimp die gespecialiseerd zijn om massa berichten te versturen. Je zult hier ook statistieken van in kunnen zien om te achterhalen hoe goed jij jouw doel hebt behaald of er eventueel van te kunnen leren.

Was dit artikel nuttig?