Doorverwijzen naar Google Sites

Sinds kort kan je niet meer met een transparante doorverwijzing je domeinnaam koppelen aan je Google Sites website.
Om je domeinnaam toch aan Google Sites te koppelen, kan je nu onderstaande instructies volgen.

Stap 1: Domein eigendom verifiëren

1. Ga naar de startpagina van de Webmaster hulpprogramma’s van Google:
    https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl

2. Als het domein waar je de website aan wilt koppelen nog niet staat vermeld, klik dan op "Site toevoegen" om deze toe te voegen. Als je een subdomein toewijst, (zoals subdomein.voorbeeld.nl), moet je het domein verifiëren (voorbeeld.nl) en niet het subdomein (subdomein.voorbeeld.nl)

3. Klik op Doorgaan. De pagina "Site verificatie" wordt geopend. Als het adres wel staat vermeld, klik dan op de knop Site beheren naast het gewenste adres of domein. Klik daarna op "Deze site verifiëren"

4. Klik op het tabblad "Alternatieve methoden"

5. Selecteer "Domeinnaamprovider"

6. Selecteer "Anders" en volg de handleiding DNS Doorverwijzing voor een uitleg over hoe je het TXT-record aan kan maken op de beheerpagina van mijndomein.nl

7. Na het aanmaken van het TXT-record, ga terug naar de Google Webmaster website en klik op Verifiëren

Stap 2: Webadres toevoegen in Google Sites

1. Ga naar je Google Sites pagina

2. Klik op de knop met het tandrad, rechtsboven in het scherm

3. Klik in het dropdown menu op "Site beheren"

4. Klik aan de linkerkant op de optie "Webadres"

5. Voer je domeinnaam in (inclusief "www") in het veld onder "Een webadres toevoegen"

6. Klik op "Toevoegen"

Stap 3: CNAME instellen naar Google Sites
In deze laatste stap gaan we de DNS instellingen van je domein aanpassen

1. Log in op de mijndomein.nl website - https://mijndomein.nl/

2. Klik naast de domeinnaam op "instellingen":

3. Open de module "DNS instellen"

4. Klik rechtsonder op de groene plus

5. Voer het benodigde CNAME record in:

* Type: CNAME
    * Subdomein: www
    * Inhoud: ghs.googlehosted.com

6. Verwijder het DNS A-record voor het subdomein "www"

7. Schakel de doorverwijzing van je domeinnaam uit

Het kan tot 24 uur duren voordat de DNS wijzigingen overal op het internet bekend zijn.
Is je website hierna nog niet bereikbaar? Neem dan contact met ons op.

Belangrijk!
Ons systeem accepteert alleen normale letters en geen hoofdletters. Wanneer de DNS records in hoofdletters worden verstrekt dan kun je deze via Convertcase gemakkelijk omzetten.