E-mail doorsturen

Je kan e-mail doorsturen als je een van de volgende pakketten hebt: E-mail-, Webhosting-, Webhosting plus- en het Websitemaker pakket.
Als je een ander pakket hebt en je wilt toch gebruik kunnen maken van de e-mail dienst, breid dan het pakket uit naar één van de bovenstaande pakketten.

Voorkom een oneindige e-mail lus!
Zorg ervoor dat je geen e-mail adressen in een lus naar elkaar toe verwijst.
Bijvoorbeeld: e-mailadres 1 mag verwijzen naar e-mailadres 2, maar e-mailadres 2 mag niet terug verwijzen naar e-mailadres 1.
Als je een doorverwijzing wilt testen, stuur dan altijd een bericht vanaf een ander e-mailadres dan het adres waar de e-mail naar doorgestuurd wordt.

Manieren van doorsturen

Doorsturen naar
Door berichten door te sturen wordt de mail rechtstreeks doorgestuurd naar het e-mailadres dat je ingevuld hebt. Er wordt daarbij geen kopie op onze servers bewaard. Dit heeft als voordeel dat je e-mailbox bij ons niet vol zal raken.

Kopie naar
Als je e-mail doorstuurt via een "kopie naar" wordt het bericht opgeslagen op onze servers en wordt het bericht doorgestuurd naar het gespecificeerde adres. Het voordeel hiervan is dat je altijd nog een kopie op onze server hebt als je de e-mail kwijt bent. Een nadeel is dat je erop moet letten dat de mailbox op onze server na verloop van tijd niet vol raakt.

Doorsturen naar Gmail
Met Gmail kan je de e-mail rechtstreeks ophalen vanaf onze servers. Dit is een betrouwbaardere oplossing als het doorsturen van email omdat je hiermee niet meer door de spamfilters bij Gmail hoeft. Volg hiervoor de handleiding Gmail gebruiken om e-mail te lezen en te sturen

Ons advies
De beste oplossing voor het verwerken van e-mail is het rechtstreeks ophalen van e-mail in een e-mailprogramma. Als je toch berichten door wil sturen dan kan je het best gebruik maken van de "kopie naar" functie (uitgezonderd: Gmail). Hierdoor heb je altijd nog een kopie op onze servers als de doorverwijzing niet goed functioneert.

Instructies

1. Log in op het mijndomein.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  2. Selecteer het domein waarop je e-mail zaken wilt wijzigen.
    Dit kan vanuit "Mijn producten" zodra je inlogt.
  3. Klik vervolgens op "Instellingen" bij "E-mail".
  4. Klik vervolgens in je overzicht op "E-mailadressen".
  5. Kies daarna voor "nieuw emailadres aanmaken".
  6. Bij "Wat moet met de email worden gedaan" heb je de keuze uit "opslaan in mailbox" en "doorsturen naar".
  7. De optie "opslaan in mailbox":
    • Vul twee keer een sterk wachtwoord in, controleer eventueel de sterkte op: https://howsecureismypassword.net.
    • Vul bij "Kopie naar" -indien van toepassing- het e-mailadres in waar de e-mail naar doorgestuurd moet worden. Je kan meerdere adressen invullen, gescheiden door een komma.
  8. De optie "doorsturen naar":
    • Vul het gewenste e-mailadres in. Je kan meerdere adressen invullen, gescheiden door een komma. Ook kun je ":blackhole:" invullen als je bijv. alle berichten die aan dit adres gestuurd worden direct wilt verwijderen.
  9. Klik hierna op de knop genaamd "aanmaken" / "wijzigen".