Veiligheid van je website

Het beveiligen van computersystemen is een zeer belangrijke taak die niet te licht opgevat mag worden. Het komt helaas al te vaak voor dat "indringers" via omwegen in kunnen loggen op computers en websites om vervolgens schade aan te brengen.

Verbonden zijn met het Internet brengt risico's met zich mee waar je bewust van dient te zijn om uiteindelijk veilig jouw activiteiten uit te kunnen voeren.

Voorkomen is beter dan genezen

1. Maak gebruik van een goed Anti-Virus en Firewall programma, scan regelmatig naar malware en andere virussen.
  2. Installeer geen software waar je niet om gevraagd hebt, wees alert op wat je installeert.
  3. Bezoek nooit websites die je niet vertrouwt en waar je beveiligings- en foutmeldingen van krijgt.
  4. Open geen bestanden die je niet kent of waar je niet om hebt gevraagd.
  5. Ga niet in op e-mail berichten waar je niet om gevraagd hebt en die je niet vertrouwt.

Wachtwoord gebruik

1. Maak gebruik van sterke wachtwoord combinaties. Gebruik de wachtwoord generator van LastPass om ingewikkelde combinaties te maken.
  2. Wijzig regelmatig het wachtwoord.
  3. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.
  4. Maak bijvoorbeeld gebruik van services zoals LastPass waar je verschillende wachtwoorden in bij kunt houden.

Systeem update

Maak geen gebruik van verouderde hardware en software. Nieuwe versies bevatten vaak verbeteringen in beveiliging om de gebruiker en data te beschermen. Update altijd naar de nieuwste versie, denk bijvoorbeeld aan:

• Het besturingssysteem van de computer.
  • Anti-Virus en Firewall programma.
  • E-mail programma.
  • Internet Browser.
  • Content Management Systeem (CMS), zoals Wordpress, Joomla, Drupal.