Database importeren

Een eerder ge-exporteerd database bestand kun je importeren in een nieuw database. Dit kun je uitvoeren vanuit phpMyAdmin.

Let op: dit artikel gaat over databases op het Webhosting platform. Voor databases op het Webhosting Plus platform mag je de handleiding Database importeren volgen.

Stap 1: Inloggen

Stap 2: Bestand voorbereiden

Voordat we het bestand kunnen importeren moeten we een aanpassing in het bestand maken. Open hiervoor het bestand met een teksteditor zoals Notepad.

• Verwijder de regel die begint met "CREATE DATABASE"
  • Voer bij "USE" de nieuwe databasenaam in tussen de backticks.

Stap 3: Importeren

1. Klik op "Importeren".
  2. Selecteer het bestand dat je wilt uploaden
  3. Klik op "Start". Het bestand wordt nu naar de server gestuurd en verwerkt.