Hoe plaats ik een slider?

Met een slider kun je afbeeldingen laten roteren. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende producten of diensten onder de aandacht brengen.

1. Ga naar Configuratie
2. Ga naar het tabblad Lay-out -> actief thema

Nu je in de thema-editor bent gekomen is het noodzakelijk om de slider op de juiste pagina toe te voegen.

3. Ga naar het submenu Modules (links)
4. Klik op het tabblad Hoofdpagina als je de slider op de hoofd(voor)pagina wilt tonen. Je kunt er ook voor kiezen om de slider op de Productlijst-, Productdetails- of Verzendpagina te tonen. In dit geval kiezen we voor Hoofdpagina.
5. Klik op de oranje knop slider toevoegen
6. Kies de instellingen naar wens en klik op Opslaan

Je hebt nu de slider toegevoegd en van de juiste instellingen voorzien. Er missen natuurlijk nog afbeeldingen.

8. In het submenu links klik je op Lijst met afbeeldingen en vervolgens op Slider toevoegen.
9. Onder het gedeelte Achtergrond voeg je nu een afbeelding toe. Vergeet de slider bovenaan geen naam te geven. Klik vervolgens op opslaan.
10. Stappen 8 t/m 10 kun je nu herhalen om extra sliders toe te voegen

Ben je klaar met het toevoegen van afbeeldingen? Dan gaan we de slider nu plaatsen. Dit is heel eenvoudig.

11. Ga terug naar stap 5 en voer deze handeling uit. Je bent nu op het overzicht van de Hoofdpagina. Onder Beschikbare Modules vind je nu je toegevoegde slider. Deze heet Slider #X (waarbij X staat voor een nummer die hieraan word toegevoegd). Sleep deze naar de gewenste positie in je hoofdpagina en druk op Opslaan.