E-mail lezen en versturen met Gmail

Het is mogelijk om je mijndomein.nl e-mail te lezen en te versturen via Gmail. Hierdoor kan je de Gmail interface gebruiken zonder de kosten van Google Apps. Ideaal als je genoeg hebt aan alleen de Gmail interface. Wil je Google Calendar, Drive en andere Google diensten gebruiken met jouw domeinnaam? Dan kan je het beste wel voor Google Apps kiezen.

Let op: als je e-mailadres een doorstuur-adres is, dan kan je deze niet gebruiken in Gmail. Veranderd de afhandeling van het e-mailadres dan eerst naar "opslaan in mailbox". Deze optie vindt je door het artikel E-mailadres bijwerken te volgen.

Open het menu (1) en ga naar Instellingen (2).

Ga naar "Accounts en import" en klik  hier op "Een e-mailaccount toevoegen"

Voer je e-mailadres in, en druk op "Volgende stap".

Voer hier de gegevens in zoals in het bovenstaande voorbeeld. Let erop dat je letterlijk mail.mijndomein.nl als server opgeeft, anders kan er geen beveiligde verbinding gemaakt worden. Klik zodra je klaar bent op "Account toevoegen".

Druk op "Volgende"

Voer de naam in die bij uitgaande berichten weergeven moet worden.

Voer hier de gegevens in zoals in het bovenstaande voorbeeld. Let erop dat je letterlijk mail.mijndomein.nl als server opgeeft, anders kan er geen beveiligde verbinding gemaakt worden. Klik zodra je klaar bent op "Account toevoegen".

Je ontvangt nu een email met daarin een verificatiecode. Klik op de link in de email, of voer de ontvangen code hier in en druk op "Controleren"

Klaar!

Als de verificatie gelukt is verdwijnt het venster. Je kan nu email ophalen en versturen met Gmail.