ownCloud updaten

Om veilig te werken met ownCloud moet je ervoor zorgen dat deze altijd up-to-date is. Het updaten van ownCloud gaat echter nog niet automatisch, dit moet je zelf uitvoeren zodra er een nieuwe versie is.

Stap 1: Backup

Bij het updaten van je ownCloud installatie zijn 3 zaken belangrijk: backup, backup, backup. Maak -altijd- een backup voordat je ownCloud bijwerkt naar de laatste versie. Hierdoor ben je er zeker van dat je kan terugvallen op de vorige versie wanneer de update misgaat.

Zie hiervoor het artikel "Een backup van je website maken"

Stap 2: Voorbereiding

• Download de nieuwste versie van ownCloud vanaf de ownCloud website:
    https://owncloud.org/install/
  • Open het config.php bestand op je website, en verander de regel 'maintenance' => false, naar 'maintenance' => true,

Stap 3: Bestanden verwijderen

Nadat je de backup gemaakt hebt moeten we de oude bestanden van ownCloud verwijderen. Je mag alle mappen verwijderen behalve de map "data" en "config". In deze twee mappen staan namelijk jouw bestanden en de configuratie van je website.

Stap 4: Bestanden uploaden

Het ownCloud bestand staat als het goed is in je Downloads map van je computer. Deze mag je uitpakken, waarna je met je FTP-programma de bestanden kan uploaden naar je website.

Stap 5: Update installeren

Om de update te installeren ga je naar je website en volg je de stappen op het scherm.

Stap 6: Afronding

Als de update zonder problemen is afgerond kan je ownCloud weer uit de onderhoudsmodus halen. Open het config.php bestand op je website, en verander de regel 'maintenance' => true, naar 'maintenance' => false,